Witam,
Problem:
Postanowiłem złożyć sobie komputer. Kupiłem wszystkie części złożyłem i włożyłem do obudowy, nacisnąłem przycisk Power i cisza. Myślałem że jest to wina któregoś z podzespołów, ale wszystkie sprawdziłem na innym komputerze i są sprawne.
Postanowiłem jeszcze raz złożyć wszystko i znowu to samo jednak po odkręceniu śrub w dolnej części płyty głównej i komputer ruszył. Jednak po chodził dwa dni i znowu się wyłączył i nie chce się uruchomić. Odizolowałem płytę główna od obudowy cienką gąbką jednak objawy znowu powróciły teraz wszystkie części leżą na obudowie i wszystko chodzi. Dodam, że obudowa jest pod płytę atx, czyli taką jaką zakupiłem.
Specyfikacja sprzętu:
Zasilacz:OCZ Modxstream Pro 500W Modular
Procesor: AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 BOX
Ramy:Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMS3
Płyta główna: Gigabyte GA-970A-D3
Karta graficzna: XFX Radeon HD 6870 Heatpipe 1GB DDR5 PCI-E BOX
Dysk:WD Green WD10EZRX (1TB, 64MB, SATA/600)
Obudowa:Modecom A11 czarna
Czego już próbowałem:
Sprawdziłem wszystkie części na innych podzespołach:wszystko działa.
Komputer po wyciągnięciu z obudowy też działa.
Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informację, to mogę je dodać.
Z góry dzięki za pomoc.
Problem:
Postanowiłem złożyć sobie komputer. Kupiłem wszystkie części złożyłem i włożyłem do obudowy, nacisnąłem przycisk Power i cisza. Myślałem że jest to wina któregoś z podzespołów, ale wszystkie sprawdziłem na innym komputerze i są sprawne.
Postanowiłem jeszcze raz złożyć wszystko i znowu to samo jednak po odkręceniu śrub w dolnej części płyty głównej i komputer ruszył. Jednak po chodził dwa dni i znowu się wyłączył i nie chce się uruchomić. Odizolowałem płytę główna od obudowy cienką gąbką jednak objawy znowu powróciły teraz wszystkie części leżą na obudowie i wszystko chodzi. Dodam, że obudowa jest pod płytę atx, czyli taką jaką zakupiłem.
Specyfikacja sprzętu:
Zasilacz:OCZ Modxstream Pro 500W Modular
Procesor: AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 BOX
Ramy:Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMS3
Płyta główna: Gigabyte GA-970A-D3
Karta graficzna: XFX Radeon HD 6870 Heatpipe 1GB DDR5 PCI-E BOX
Dysk:WD Green WD10EZRX (1TB, 64MB, SATA/600)
Obudowa:Modecom A11 czarna
Czego już próbowałem:
Sprawdziłem wszystkie części na innych podzespołach:wszystko działa.
Komputer po wyciągnięciu z obudowy też działa.
Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informację, to mogę je dodać.
Z góry dzięki za pomoc.