logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór laptopa 17 Dell do 2500 zł z matową matrycą i Windows 7

victoria221 18 Lut 2013 00:11 2436 11
REKLAMA
  • #1 11949922
    victoria221
    Poziom 9  
    Witam, ponieważ padł mi laptop, planuję kupić nowy...i tutaj mam problem. Otóż nie znam się aż tak super na tych wszystkich parametrach, ale wiem jaki chciałabym żeby był:)
    dużo słyszałam ostatnio o laptopach Dell, jednak szczerze wątpię czy się zmieszczę w kwocie ok 2000-2.500:
    -głównie przeznaczony do pracy w programach typu Office, internet, czasem jakiś film, zgrywanie fot, raczej żadnych gier, ogólnie do użytku domowego, RAM 4 chyba wystarczy
    - 17 calowy, matowa matryca i obudowa też (żeby nie było odcisków palców:), win7
    - żeby się nie nagrzewał i dość cicho chodził - poprzednik Toshiba A300D to była jakaś masakra głośny i na maksa gorący!
    -żeby troszkę na baterii pochodził bez częstego ładowania

Bardzo proszę o poradę, propozycje:)
  • REKLAMA
  • #2 11950016
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 11950037
    sajmosia
    Poziom 17  
    Ocena: 35
    Hejka - chcesz dobrego laptopa, ktory sie nie grzeje i pociagnie troche na baterii ?

Mam tylko jedna odpowiedz w tym przedziale cenowym. Macbook pro 17'' z 2006 roku.

Aluminiowa oburowa, wciagnie do 8 GB pamieci, mozesz zainstalowac Os X, Winde i linucha na jednum dysku i ciagnie przez 8 godzin.. Tak, nie przeczytales sie, prawie 8 godzin mozesz pracowac na tym (na nowej baterii) w sensie word, excel itp (tak do pracy).
    Wiem z autopsji.

Pozdro.
  • #4 11950086
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 11950098
    sajmosia
    Poziom 17  
    Ocena: 35
    Skarbie - Apple jest na szczycie technologii zawsze, tylko ze postanowili, ze nie wypuszcza niczego na rynek jezeli nie jest to w pelni przetestowane...... z czego odwrotnosci slynie AMD. Kup teraz a jak cos nie wypali to naprawimy pozniej i wypuscimy kolejny service pack... Do tego jak wejdziesz do serwisu Apple to bedziesz traktowna jak czlowiek, a nie jak ktos, kto znowu czego k$%^a ode mnie chce, mimo ze bedziesz miala nawet najprostszy dylemat. Prawda Aplle sa drozsze od skladanych PC ale kazda sekunda wspolpracy z tym systemem przekoa cie do stopnie, ze nie bedziesz chciala wrocic.

:)

Dodano po 4 [minuty]:

sajmosia napisał:
    Skarbie - Apple jest na szczycie technologii zawsze, tylko ze postanowili, ze nie wypuszcza niczego na rynek jezeli nie jest to w pelni przetestowane...... z czego odwrotnosci slynie AMD. Kup teraz a jak cos nie wypali to naprawimy pozniej i wypuscimy kolejny service pack... Do tego jak wejdziesz do serwisu Apple to bedziesz traktowna jak czlowiek, a nie jak ktos, kto znowu czego k$%^a ode mnie chce, mimo ze bedziesz miala nawet najprostszy dylemat. Prawda Aplle sa drozsze od skladanych PC ale kazda sekunda wspolpracy z tym systemem przekoa cie do stopnie, ze nie bedziesz chciala wrocic.

PS. Chocby nawet USB - To wyszlo od Apple, a teraz wszystko na tym jezdzi

Dodano po 5 [minuty]:

sajmosia napisał:

Dodano po 4 [minuty]:

sajmosia napisał:

PS. Chocby nawet USB - To wyszlo od Apple, a teraz wszystko na tym jezdzi

Dorzuce tylko jeszcze , ze pisze to zupelnie z doswiadczenia, na codzien pracujac pod windows 7 i Visual Studio.

Mam nadzieje, ze odbierzesz to jako obiektywna opinie
  • REKLAMA
  • #6 11950755
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 11966546
    victoria221
    Poziom 9  
    Hmm, juz sama nie wiem, piszecie o procesorach i tym podobnych rzeczach ale mnie niestety nazwy za duzo nie mowia bo jak napisalam na poczatku az tak super sie nie znam...chcialabym na pewno gotowy komp zeby sie nie bawic i oczywiscie z gwarancja ale raczej nie z USA bo wiecej na wysylke wydam itd niz to warte bedzie w razie czego..
    a co myslicie o tym?znajomy mi go poleca..jakos firma do mnie nie przemawia ale moze fachowcy sie wypowiedza:) dla mnie od zawsze byly Toshiby no i teraz mysle o Dellu ale ocencie
    http://proline.pl/?p=IBM+59-358004
  • #8 11975302
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 11982955
    opiekuneczka21
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    musisz patrzeć na parametry nie tyle na pojemność dysku twardego co na procesor taki 2,2 GHZ już jest przyzwoity i conajmniej 4 GB pamięci ram- zmieści windowsa 8 64bt ja kupiłam ostatnio 17'' na allegro od goscia co wziął na raty- i super bo mam za ok 2/3 ceny sprzęt nowy plus jak brał na raty musiał dodatkowe ubezpieczenia wykupić - od zalania kawą , upadków a nawet serwis w domu klienta. Płaciłam za nówkę ok 1200 zł na tablica.pl też są fajne ogloszenia

Dodano po 4 [minuty]:

Co do lenovo mam złe wspomnienia laptopy są kiepskiej jakości jeżeli chodzi o obudowy i porównując ghz np procka a np toshiba czy dell nie ma porównania. To tak jak z telefonami nokia i lg naprzykład , niby technologia ok ale wytrzymałośc kiepska. Po przygodzie z lenovo- po 2 tyg touchpad wyświecony jak w dellu po 3 latach i wolnym systemie polecam jednak jak najbardziej della
  • REKLAMA
  • #10 11983322
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 11983375
    opiekuneczka21
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Zważywszy przez ostatnie 4 lata ja laptopa wymieniam raz do roku myślę że nie ma znaczenia przegrzewanie się ale każdy ma indywidualne podejście do sprzętu :)
  • #12 11983385
    Brodi
    Poziom 32  
    Ocena: 188
    "PS. Chocby nawet USB - To wyszlo od Apple, a teraz wszystko na tym jezdzi" proszę o nie rozsiewanie bzdur, usb to wspólny projekt Microsoftu Intela i jeszcze kilku firm, na pewno Apple tam nie było. Apple fajny sprzęt, ale jak się zepsuje to wyrzucasz i kupujesz nowy, PC czy innego lapka jeszcze naprawisz bo dostaniesz części do niego.

Co do lapka 17 cali to osobiście polecam Lenovo. Za 2k już masz i3, za 2,5k pewnie będzie i5.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje laptopa Dell 17 cali w przedziale cenowym 2000-2500 zł, z matową matrycą, systemem Windows 7, przeznaczonego głównie do pracy biurowej, przeglądania internetu i oglądania filmów. Ważne są dla niego parametry takie jak RAM 4 GB, niska temperatura pracy, cicha praca oraz dobra żywotność baterii. W odpowiedziach pojawiają się różne sugestie, w tym modele Dell Inspiron z procesorami i3, i5 oraz i7, a także opinie o laptopach Apple i Lenovo. Użytkownicy zwracają uwagę na znaczenie nowoczesnych technologii, gwarancji oraz jakości wykonania laptopów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA