logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon LIFETEC - jak naprawić niedziałające przyciski?

xawier 16 Lut 2005 16:21 1136 7
REKLAMA
  • #1 1234984
    xawier
    Poziom 29  
    Ocena: 70
    Witam! W tym telefonie nie działają niektóre przyciski np. 1,3,0, ok itp. A te co działają to trzeba mocno przyciskać aby był rezultat. Zaraz go rozbieram. Poradźcie co zrobić......
  • REKLAMA
  • #2 1235547
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Wymienić klawiaturę?

Najpierw rozbierz a potem pisz co sie dzieje. Wróżki mają wolne do końca roku.
  • REKLAMA
  • #3 1235699
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 1235933
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Płytkę spirytusem.Czystem,bez wody! Może być izopropanol.
    Gumki też ale po wyschnięciu przejedź każdym "guzikiem" po nie zadrukowanym papierze gazetowym Nie kredowym! im gorzy tym lepiej (może byc z GW) chodzi o szorstkośc.Efekty zdumiewające.
    WW
  • REKLAMA
  • #6 1237375
    xawier
    Poziom 29  
    Sorki, że nie odpowiadałem ale naprawiłem od razu - oczywiście przeczyszczenie. Henry(k) - ale jesteś szpec, takie posty nie powinny się liczyć. Wróżki? :not:
    Gdybyś znał ten model telefonu to od razu byś odpowiedział jak koledzy niżej. Mi kompletna naprawa zajęła ze 20 minut. Wyobraźni więcej i doświadczenia. :sm28:

Pozdrawiam wszystkich - bez wyjątków i dzięki.
  • #7 1237411
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Hmm.. myślałem że czyszczenie klawiaturki to jest pierwsza czynność jaką się robi w przypadku problemów z kontaktowaniem/wybieraniem klawiaturek pilotów/telefonów/faksów i wszystkiego innego co ma gumowe klawiaturki.
    Sorki.

Post przenoszę do działu dla początkujących.
  • #8 2126399
    xawier
    Poziom 29  
    Dobrze myślałeś, prawie wszystkie przyciski nie dzałały jak trzeba i myślałem, że to coś innego. Kto pyta nie błądzi.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie LIFETEC występuje problem z niedziałającymi przyciskami (np. 1, 3, 0, OK) oraz koniecznością mocnego naciskania działających klawiszy. Zalecane jest rozebranie urządzenia i dokładne oczyszczenie klawiatury oraz płytek stykowych alkoholem izopropylowym lub spirytusem, bez użycia wody. Po wyschnięciu gumek klawiatury warto przetrzeć je papierem gazetowym o odpowiedniej szorstkości, co poprawia kontakt styków. W przypadku braku efektów można rozważyć wymianę klawiatury lub zastosowanie zestawu do regeneracji pilotów, który umożliwia podklejenie i poprawę działania przycisków. Czyszczenie jest podstawową i skuteczną metodą naprawy, a kompletna naprawa zajmuje około 20 minut.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA