logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego dysk w laptopie osiąga 99% użycia w menadżerze zadań?

eloss99 21 Lut 2013 16:46 2193 8
REKLAMA
  • #1 11966522
    eloss99
    Poziom 2  
    Elo, mam taki problem z laptopem, ze zaczyna co chwile cos pykac potem szybciej chodzi wentylator. Jak wchodze w procesy to widac ze wtedy gdy cos zacyna pykac i wentylator glosniej chodzic to rosnie %Dysku. Dochodzi nawet do 99% nie wiem co robic. Moj lapek:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 11966553
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Wklej wynik testu HDD z programu Crystal Disk Info.

Masz jeszcze gwarancję czy już nie?
  • REKLAMA
  • #3 11966610
    Grigori310891
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    eloss99 napisał:
    Dochodzi nawet do 99%

Nie chodzi Ci przypadkiem o wykorzystanie Procesora -.- ? Jaki Proces Ci zjada Tyle. Najlepiej to na software załóż topic i wrzuć logi z otl albo hijackthis lub wrzuć tutaj
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Twoj Link nie działa, bynajmniej mi
  • #4 11966886
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Daj screen z CrystalDiskInfo, Process Explorer, do tego oba logi z OTL w zalaczniku.
  • #5 11967034
    eloss99
    Poziom 2  
    Nie wiem o co chodzi z tymi logami. Jestem w tym zielony. Udalo mi sie tylko zrobic tego screena :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    A tu moj lapek:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #6 11967226
    Grigori310891
    Poziom 23  
    Ocena: 43
    Windows 8 . . . Zacznę od tego że 8mka ma wiele błędów ze sterownikami zwłaszcza od sieciowych urządzeń. Logi z owych programów czyli Instalujesz Programy te i wklejasz logi w postaci dodaj załącznik tutaj na forum. Instrukcję używania/ robienia logów wygoglujesz.
  • #7 11967235
    djmitas
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    To "pykanie" zapewne to dysk który jest już na wykończeniu. Programem HD TUNE sprawdź bad sectory. Jak nie wiesz jak to zrobić na YT na pewno jest jakiś poradnik
  • #8 11967301
    elektryku5
    Poziom 39  
    Ocena: 1055
    Słabo widać na tym zdjęciu, ale realokowanych sektorów nie ma, wrzuć jakiś dokładniejszy screen (alt+print screen -zrobi się tylko aktywnego okna), bo na tym można oczy wypatrzeć.

Jeśli o wentylator chodzi, to podaj temperatury (najlepiej screen) z programiku Speedfan.
  • REKLAMA
  • #9 11967328
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    eloss99 napisał:
    Nie wiem o co chodzi z tymi logami. Jestem w tym zielony. Udalo mi sie tylko zrobic tego screena :Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    A tu moj lapek:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

1. Jak jesteś zielony to się dokształć używając wyszukiwarki.
    2. Instrukcja zamieszczania zdjęć oraz obrazków na forum:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    3. Markę, model laptopa podajemy w tytule tematu a nie przez jakieś zewn. linki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z laptopem, który przejawia się w głośnym pykaniu oraz zwiększonym obciążeniu dysku, osiągającym nawet 99%. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak wykonanie testu HDD za pomocą Crystal Disk Info oraz sprawdzenie bad sectorów przy użyciu HD Tune. Użytkownik został również poinstruowany, aby dostarczyć zrzuty ekranu z programów monitorujących, takich jak Process Explorer i Speedfan, oraz aby zainstalować dodatkowe oprogramowanie do analizy logów. Wskazano na możliwe problemy ze sterownikami w systemie Windows 8, co może wpływać na wydajność urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA