logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Call of Duty 4 Multiplayer - impure client detected iwd files

Lukasz424 04 Mar 2013 21:38 2511 8
REKLAMA
  • #1 12017984
    Lukasz424
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam, mam taki problem, że jak uruchamiam tryb sieciowy call of duty 4, wybieram serwer, daje połącz i wywala gre z błędem impure client detected iwd files plik 13,system to windows 7 64bit ultimate, gra oryginalna, wyczerpały mi się już pomysły, pliki podmieniałem, reinstall robiłem, nwm co robić :( Pozdrawiam i proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 12018345
    whitemussic
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Spróbuj tak poszukaj i sciagnij patch 1.6 (ok. 250mb), pozniej patch 1.6 - 1.7 (ok. 20-30mb) wszystko znajdziesz w google. Nastepnie odinstaluj i zainstaluj CoD MW po tym zainstaluj patche. Sciagnij i zainstaluj XFire i powinno wszystko chodzic ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12019812
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Nie jest tak, że wcześniej byłeś na serwerze, który wprowadza własne modyfikacje i teraz na innych serwerach, gdzie sprawdzają, czy wszystko jest OK (bez modów) to dostajesz info, że masz niedozwolone modyfikacje?

Reinstalacja gry i instalacja najnowszego Patch powinna pomóc. Oczywiście zakładając, że serwer, z którym się łączysz jest zgodny z daną wersją gry.
  • #6 12020442
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    A inne serwery? 100% serwerów taki komunikat zwraca?

PunkBuster OK? Patch w wersji zgodnej z serwerem?
  • REKLAMA
  • #8 12020595
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    Jeżeli masz świeżo zainstalowaną grę (i absolutnie żadnych pozostałości po poprzednich wersjach gry), masz najnowszy patch, który jest zgodny z wymaganiami stawianymi przez serwery, to pozostaje mi zatem skierować Ciebie do Activision, które z pewnością Ci pomoże, bo to producent gry.

Ja bym się natomiast skupił na usunięciu odpowiednich plików IWD, które zapewne pozostały po poprzednich wersjach gry. Ale skoro tak nie jest - Activision Support czeka na Ciebie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z błędem "impure client detected iwd files" podczas próby połączenia z serwerem w trybie wieloosobowym Call of Duty 4 na systemie Windows 7 64-bit. Po kilku próbach, w tym reinstalacji gry i instalacji najnowszych patchy, problem nadal występował. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie zgodności z serwerami, usunięcie pozostałych plików IWD oraz kontakt z wsparciem technicznym Activision. Ostatecznie, po upewnieniu się, że wszystkie pliki gry zostały usunięte i ponownej instalacji, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA