logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia T - Niemożliwość wykonania resetu po zawieszeniu się

oszczędniak 12 Mar 2013 20:27 56448 13
REKLAMA
  • #1 12052297
    oszczędniak
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    Witam
    Dziś dostałem nową Sony Xperię T od Orange, i po kilku godzinach zapoznawania się z nowym telefonem go zablokowałem. Teraz chciałem go odblokować i niestety telefon nie reaguje. Próbowałem już resetu (POWER + Vol. UP) ale to nic nie daje. Dodam że telefon cały czas był podłączony do ładowarki i obecnie świeci się zielona dioda w lewym górnym rogu.

Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość.

Z góry dziękuję za pomoc

Oszczędniak
  • REKLAMA
  • #2 12052455
    maciej66666
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Hej ja mam Xperię T. Ale jak Ci się zablokował ? bo nie bardzo rozumie ? co masz teraz na wyświetlaczu ? pinem że się zablokował ? czy jak ? mam T kilka miesięcy i nieźle jej daje popalić i ani razu się nie zawiesiła...
  • #3 12052506
    oszczędniak
    Poziom 13  
    Zablokowałem go normalnie przyciskiem power (tym z boku) żeby wygasić ekran (to chyba normalne zachowanie?). Robiłem tak kilka razy i było ok. Aż wziąłem telefon i chciałem wyświetlić ekran tym przyciskiem, niestety bezskutecznie. :(
    Na ekranie widzę ciemność, oprócz tej zielonej diody.

Wiem że wyrażam się nie precyzyjnie/ technicznie ale myślę że w miarę zrozumiale.

Pozdrawiam i proszę o dalszą pomoc
  • #4 12053043
    maciej66666
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    jak przytrzymanie tego przycisku power nic nie daje i podłączenie pod ładowarkę też nie, to jedyne co mi do głowy przychodzi to podłączyć go pod kompa , za pomocą pc companion i w aktualizacjach wybrać opcję naprawy.
  • REKLAMA
  • #5 12055145
    oszczędniak
    Poziom 13  
    Witam, niestety PC Companion nie dał rady, nawet go nie wykrywa. :( Jeżeli ktoś wie, jak zaradzić na mój problem, to bardzo bym prosił o pomoc.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 12068287
    slonkoonline
    Poziom 2  
    Witam! Mam podobny problem. Telefon miałam nie całe 24h. Zdążyła ściągnąć dwie aplikacje. aktywowali i kartę micro SIM i potem dostawałam instrukcje co zrobić aby aktywować MyWallet. Robiłam wszystko, jak kazali. Odłożyłam tel, żeby się instalowało, po czym zadzownił ktoś do mnie. Jak wziełam tel do ręki juz nie działał wyświetlacz. Sam telefon napewno dziła, bo słyszę jak klika kiedy dotykam go. Czasem jak się przyglądam to nawet widzę, że jest delikatnie podświetlony, ale ikon nie widać raczej jedna ciemna powierzchnia. "oszczędniak" czy coś udało Ci się zdziałać z telefonem? U mnie skończy się chyba odesłaniem do operatora i będę czekać na nowy :(
  • #7 12068322
    oszczędniak
    Poziom 13  
    Witam
    Niestety nie udało mi się nic zdziałać. :(
    U mnie skończyło się na oddaniu telefonu do salonu i pani też tak powinna zrobić.

Myślę że temat można zamknąć.

Pozdrawiam Oszczedniak
  • REKLAMA
  • #8 12068367
    slonkoonline
    Poziom 2  
    Ale już jakąś diagnozę postawili? Poprostu nie mogę nadziwić się jak telefon w niecałe 24h mógł się zepsuć?!
    Mam nadzieję, że to nie jest "uroda" tego modeu.
    Ja niestety nie mogę oddać do salonu. Muszę wysłać kurierem do Poznania
    :(
  • #9 12068392
    oszczędniak
    Poziom 13  
    A próbowała pani wykonać reset telefonu Wciskając przyciski POWER + VOL. UP + VOL DOWN (Jednocześnie na 5 sekund)? może pani się uda ?

Pozdrawiam
  • #10 12068426
    slonkoonline
    Poziom 2  
    Nie tylko reset power+vol up. Nie pomogło. zaraz bede probowac pana wersji.
  • #11 12219909
    Sony_W995
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam.
    Miałem podobny problem przed chwilką...
    Pomógł reset telefonu...
    Ale strach w oczach mi pozostał... MAKABRA... tel za 2tyś i czarny ekran...
    nie życzę tego nikomu...
  • #12 12341941
    ola_la
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam!
    Mam podobny problem z moją Xperią T do tych opisanych tutaj. Ekran się nie chce odblokować, jest cały szary (tak jakby minimalnie się podświetla) albo w ogóle nie reaguje i jest zupełnie czarny; ale telefon w tym czasie działa normalnie, słychać np. dźwięk migawki telefonu. Niestety, dzieje się to całkiem przypadkowo i losowo, kilka razy dziennie, najczęściej podczas rozmów albo ładowania; muszę mu robić reset za każdym razem potem. Wysłałam go na serwis, czekałam ponad 2 tyg. i telefon wrócił w takim samym stanie - "problemów nie stwierdzono"... Przeinstalowali oprogramowanie i przywrócili do ustawień fabrycznych - ja zrobiłam to samo już przed serwisowaniem i nie pomogło. Nie wiem co teraz zrobić, czy wysyłać znowu, strasznie to wkurzające, jak im mam udowodnić, że ten ekran się wiesza jak się mu podoba.
    Czy osoby, które wysyłały swoje Xperie do serwisu mają jakieś lepsze doświadczenia? Telefony już sprawne? Proszę o info!
  • #13 12882613
    maniekextra
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witajcie. Mam podobny problem. Podświetlenie wyświetlacza padło. Wyjąłem kartę sim pokombinowałem przyciskając boczne przyciski i się odpalił na nowo. Może ktoś podpowie o co chodzi i jak temu zaradzić. Pozdrawiam.
  • #14 13103080
    marcinwro
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    oszczędniak napisał:
    A próbowała pani wykonać reset telefonu Wciskając przyciski POWER + VOL. UP + VOL DOWN (Jednocześnie na 5 sekund)? może pani się uda ?

Pozdrawiam

Dzięki za pomoc, już miałem jechać do salonu Orange, ale zobaczyłem tą informację. Pomogło!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nowym telefonem Sony Xperia T, który po zablokowaniu nie reaguje na przycisk zasilania ani na próby resetu (POWER + Vol. UP). Zielona dioda w lewym górnym rogu wskazuje, że telefon jest włączony, ale ekran pozostaje czarny. Inni użytkownicy potwierdzają podobne problemy, w tym nieodblokowujący się ekran oraz konieczność resetowania urządzenia. Proponowane rozwiązania obejmują podłączenie do komputera z użyciem PC Companion w celu naprawy, jednak niektórzy użytkownicy nie uzyskali pozytywnych rezultatów. W końcu, niektórzy decydują się na oddanie telefonu do serwisu, ponieważ problem nie ustępuje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA