logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octavia-pikanie po wyciągnięciu kluczyka,jakby nie były wyłączone światła

gabi89 16 Mar 2013 20:54 4029 7
REKLAMA
  • #1 12069937
    gabi89
    Poziom 2  
    Witam,
    mam problem: po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki w mojej Skodzie Octavii słychać pikanie tak jakby nie były wyłączone światła. Prosiłbym o pomoc, ponieważ żaden mechanik nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie: jaka jest przyczyna i jak to można naprawić?...
    Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12070155
    leonek4
    Poziom 29  
    Ocena: 638
    Pikanie z licznika?
  • REKLAMA
  • #3 12070961
    cybkryst
    Poziom 20  
    Ocena: 262
    Jeśli masz nie oryginalne radio to je odłącz i zobacz jaki będzie efekt.
    Albo licznik się kończy.
  • REKLAMA
  • #4 12074722
    gabi89
    Poziom 2  
    Pikanie jest z licznika, natomiast wszystko w nim działa. Co do radia, to od samego początku jest to samo i nic wcześniej nie szwankowało.
    Jeden mechanik stwierdził, że przyczyną może być mikro włącznik w zamku w drzwiach...
  • REKLAMA
  • #5 12075246
    bula_wrz
    Poziom 16  
    Ocena: 121
    Nie pamietam jak to było jak otwierasz drzwi kierowcy po zgaszeniu auta i nie wyciągniesz kluczyka lub nie wyłączysz świateł to pika.
    Chyba coś mi sie kojarzy że znajomemu nie odbijała jakas zapadka w stacyjce i auto cały czas "widziało" kluczyk w stacyjce. Ale pewności nie mam.
  • #6 12076183
    gabi89
    Poziom 2  
    Niestety stacyjka była wymieniana i nic to nie dało...
  • #7 12076210
    gbaja
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    A czy nie był dokładany jakiś automat świateł lub coś kombinowane w zakresie świateł do jazdy dziennej itp. Może jest to problemz wyłącznikiem świateł, skoro "widzi" tak jakby były włączone.
  • #8 12082545
    gabi89
    Poziom 2  
    Niestety nic nie było kombinowane jeśli chodzi o światła. Po wyciągnięciu kostki od przełącznika od świateł dalej pika.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dźwiękiem pikania w Skodzie Octavii po wyciągnięciu kluczyka, sugerując, że może to być związane z nie wyłączonymi światłami. Odpowiedzi wskazują na kilka potencjalnych przyczyn, w tym uszkodzony mikro włącznik w zamku drzwi, problemy z licznikiem, a także możliwość, że stacyjka nieprawidłowo "widzi" kluczyk. Użytkownik wymienił stacyjkę, ale problem nie ustąpił. Dodatkowo, odłączenie radia oraz przełącznika świateł nie przyniosło rezultatu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA