logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działa internet - wczytuje się tylko jedna strona

Denekk 16 Mar 2013 20:59 6288 10
REKLAMA
  • #1 12069982
    Denekk
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam,
    mam problem z połączeniem internetowym od momentu kiedy komputer połączony został z siecią wifi na uczelni (SGGW) przestały działać jakiekolwiek strony internetowe poza jedną www.sggw.pl tylko ta strona się wczytuje obojętnie jaki adres się wpisze w okienko przeglądarki wczytuje się ta strona, myślałem że to kwestia błędu przeglądarki (firefox) więc ją odinstalowałem, po włączeniu internet explorer okazało się że problem jest też tam, ponadto zauważyłem że nic innego co związane z internetem nie działa gg się nie łączy utorren nie pobiera plików a połączenie internetowe jest normalnie. pousuwałem pliki cookies w przeglądarkach i skończyły mi się pomysły... ktoś miał taki problem albo wie jak go usunąć ? bo w tej chwili jedyne co przychodzi mi do głowy to format całego komputera...
    Proszę o pomoc.

przepraszam za powielenie tematu ale źle wybrałem temat moój błąd.
  • REKLAMA
  • #2 12069998
    voitek1
    Poziom 39  
    Ocena: 287
    To pytanie do admina akademika. Zapewne nie jesteś zalogowany/zarejestrowany.
    Co do torrentów - to w wielu przypadkach taki ruch jest zablokowany przez admina.
  • REKLAMA
  • #3 12070014
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 143
    Jaki system operacyjny na komputerze . Karta sieciowa jak zaadresowana statycznie czy dynamicznie ?
  • #4 12070016
    Denekk
    Poziom 9  
    Ale teraz korzystam z komputera w domu w połączeniu ze swoim internetem UPC. na uczelni wszystko chodziło jak trzeba póki był połączony z siecią uczelnianą po powrocie do domu i połączeniu z domowym internetem jest problem. i tutaj nic nie mam poblokowane bo inne komputery połączone z tym samym routerem działają normalnie.
  • #5 12070018
    none12
    Poziom 20  
    jak to uczelniana to może admin musi dodać twojego MAc-a, aby mieć dostęp do netu, lub jest to tylko wewnętrzna sieć intranet. A tak kto jest Twoim dostawcą internetu?
  • REKLAMA
  • #6 12070025
    Denekk
    Poziom 9  
    Windows XP a na to drugie pytanie nie potrafię odpowiedzieć, jak mogę to sprawdzić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 12070067
    voitek1
    Poziom 39  
    Szkoda, że nie piszesz od początku nie wyjaśniasz o co chodzi. Warto poczytać regulamin.... :roll:

Sprawdź czy masz auto-config na karcie którą łączysz się z netem...
    Nie działa internet - wczytuje się tylko jedna strona
  • #8 12070071
    none12
    Poziom 20  
    Start->uruchom->cmd->ipconfig /all
  • #9 12070100
    Denekk
    Poziom 9  
    voitek1 nie wiem czego nie napisałęm od początku, ale dziękuję za zdjęcie które wstawiłeś w swój post dzieki niemu trafiłem do zakładki z zapisanymi sieciami usunąłem uczelnianą siec wifi i problem zniknął.
  • #10 12070113
    voitek1
    Poziom 39  
    Proszę bardzo... :D

Denekk napisał:
    voitek1 nie wiem czego nie napisałęm od początku...
    Jak byś przeczytał regulamin (co jest praktycznie obowiązkowe) to byś wiedział ;)

Zamknij wątek.

Pozdrawiam :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z połączeniem internetowym, gdzie jedynie strona www.sggw.pl wczytuje się poprawnie, a inne strony oraz aplikacje internetowe, takie jak GG i uTorrent, nie działają. Po odinstalowaniu przeglądarki Firefox i przetestowaniu Internet Explorera problem nadal występuje. Użytkownik podejrzewa, że problem mógł być spowodowany połączeniem z siecią uczelnianą, a po powrocie do domu z domowym internetem UPC również występują trudności. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie ustawień karty sieciowej, w tym adresacji IP oraz ewentualne zablokowanie przez administratora sieci. Ostatecznie, po usunięciu zapisanej sieci Wi-Fi uczelni, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA