logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Metex 3850. Gdzie mogę go oddać do naprawy we Wrocławiu lub okolicach?

Błażej 20 Lut 2005 16:03 2293 3
REKLAMA
  • #1 1248415
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Udało mi się dziś uśmiercić mojego metexa 3850 (bo w niedzielę praca w g.. się obraca :( ). W czasie pomiaru napięcia na wyjściu z przetwornicy dc/dc zabrzęczał i padł. Teraz po włączeniu na moment zapalają się diody podświetlenia wyświetlacza i zima. Gdzie mogę go ddać do naprawy we Wrocławiu lub okolicach?
  • REKLAMA
  • #2 1249288
    waldekel
    Poziom 28  
    Ocena: 477
    Pewnie nie pomogę ale może poradzę. Naprawa tego typu przyrządu będzie bardzo droga i nie wiadomo czy opłacalna. Po naprawie nigdy nie będziemy mieli pewności czy przyrząd będzie miał za dużych błędów pomiarowych. Trzebaby było poddać go wzorcowaniu a to dodatkowe koszty. I to co teraz napiszę to nawiele się teraz nie zda - osobiście do mniej wymagalnych pomiarów używam przyrządów za 20zł.
  • REKLAMA
  • #3 1249312
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Ja też. Z reguły... Ale tani miernik zostawiłem gdzieś w robocie. A ten mierzył już dużo "dziwniejsze" rzeczy i wsystko było ok. Nie wiem czemu akurat dziś zdecydował odwalić kitę :(
    Może jednak ktoś ma namiar na dobry zakład we Wrocku (dolnym śląsku)?
  • #4 1284121
    diff
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Dostałeś nauczkę /ja też / nie wolno ,nie zaleca się itd pomiarów w układach generacyjnych , mogących się wzbudzić w moim przyp. uratowałem mier. iskierniki do....
REKLAMA