Dowiedziałem się jak programuje się ten pilot ale nie mogę poprawnie go zaprogramować. Kodów do odbiorników nie znam a wyszykiwanie automatyczne nic nie daje.
No to podaj na forum jak go się programuje (dokładnie i jasno), od początku śledzę ten temat, jestem zainteresowany.
Sam nic na ten temat nie znalazłem.
Pilot programuje się tak jak większość pilotów universalnych tzn. trzeba nacisnąć i przycisk SET i trzymajac ten przycisk wybrać przycisk urządzenia które się chce zaprogramować. Zapali się czerwona dioda i wtedy jest czas na podanie 3- cyfrowego kodu. Później tylko trzeba nacisnąć POWER i jak urządzenie zareaguje to podaliśmy dobry kod. Programowanie automatyczne odbywa się przy włączonym urządzeniu: trzeba nacisnąć SET i przytrzymując ten przycisk wybrać urządzenie i nastepnie znowu SET. Dioda zacznie mrugać.Trzeba naciskać przycisk POWER (powoli) aż do zareagowania urządzenia. Tak ponoć się programuje pilota ale z moim jest coś nie tak! Żadna metoda nie działa.
Skorzystałem z funkcji automatycznego wyszukiwania - po dość długim przyciskaniu na power (telewizor w stanie czuwania) odbiornik załączył się po czym zatwierdziłem naciskając na przycisk urządzenia. Przyciskać na power trzeba powoli ze względu na to że po znalezieniu odpowiedniego kodu trzeba go zatwierdzić a naciskając szybko można "przelecieć" kod danego odbiornika. Sądzę że pilot działa na większości telewizorach ze względu na to że mój to jakiś 15letni OTAKE. Pozdro