logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować uniwersalny pilot UET RM-788 bez instrukcji?

galble 21 Lut 2005 10:51 48119 4
REKLAMA
  • #1 1250641
    galble
    Poziom 11  
    Ocena: 22
    Posiadam uniwersalny pilot UET RM-788 ( http://www.koz.dk/product.asp?product=470 )ale nie mam do niego instrukcji. Nie wiem jak sie go programuje. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1257682
    galble
    Poziom 11  
    Dowiedziałem się jak programuje się ten pilot ale nie mogę poprawnie go zaprogramować. Kodów do odbiorników nie znam a wyszykiwanie automatyczne nic nie daje.
  • REKLAMA
  • #3 1257729
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2302
    No to podaj na forum jak go się programuje (dokładnie i jasno), od początku śledzę ten temat, jestem zainteresowany.
    Sam nic na ten temat nie znalazłem.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #4 1275418
    galble
    Poziom 11  
    Pilot programuje się tak jak większość pilotów universalnych tzn. trzeba nacisnąć i przycisk SET i trzymajac ten przycisk wybrać przycisk urządzenia które się chce zaprogramować. Zapali się czerwona dioda i wtedy jest czas na podanie 3- cyfrowego kodu. Później tylko trzeba nacisnąć POWER i jak urządzenie zareaguje to podaliśmy dobry kod. Programowanie automatyczne odbywa się przy włączonym urządzeniu: trzeba nacisnąć SET i przytrzymując ten przycisk wybrać urządzenie i nastepnie znowu SET. Dioda zacznie mrugać.Trzeba naciskać przycisk POWER (powoli) aż do zareagowania urządzenia. Tak ponoć się programuje pilota ale z moim jest coś nie tak! Żadna metoda nie działa.
  • #5 4077899
    garbatyangel
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    Skorzystałem z funkcji automatycznego wyszukiwania - po dość długim przyciskaniu na power (telewizor w stanie czuwania) odbiornik załączył się po czym zatwierdziłem naciskając na przycisk urządzenia. Przyciskać na power trzeba powoli ze względu na to że po znalezieniu odpowiedniego kodu trzeba go zatwierdzić a naciskając szybko można "przelecieć" kod danego odbiornika. Sądzę że pilot działa na większości telewizorach ze względu na to że mój to jakiś 15letni OTAKE. Pozdro
REKLAMA