logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TD-W8901G - Ciągłe przerwy w dostępie do internetu.

Dark14 24 Mar 2013 11:01 1596 4
REKLAMA
  • #1 12103762
    Dark14
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Siema, postanowiłem dodać tutaj ten temat, ponieważ w orange nic mi nie pomogli. :D Co ok. 3 min. internet zostaje zerwany i w ciągu 1 min nawiąże się połączenie, ale zostaje nadal zerwane. Neostrada "nowa moc internetu" "opcja do 10 mb".
    Dzwoniłem do nich, przeczyścili łącze, ale dalej nic :( Dołączam screena. Mam nadzieje że mi pomożecie :D Z góry dzięki :D

Jak powiedziałem, odlokowywuje ten temat, ponieważ problemy dalej są ;/
  • REKLAMA
  • #2 12103807
    krzych66
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Poważne problemy z linią,poszukaj opcji zmiany modulacji i ustaw na GDMT .Z restartuj router i daj screena z parametrami.Czy w słuchawce telefonu słychać trzaski,czy przed aparatem jest prawidłowo podłączony filtr,jak podłączony jest router do instalacji telefonicznej.
  • REKLAMA
  • #3 12103886
    Dark14
    Poziom 9  
    Nie, nie słychać trzasków. Jest prawidłowo podłączony filtr. Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale jest podłączony do gniazdka telefonicznego kablem o długości 15 m.
    Screen :
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12104032
    krzych66
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Podłącz router bezpośrednio do gniazda i daj screen z parametrami.Jeśli to płaski pseudo kabel to go wywal i daj YTKSY 1x2x0,5 na końcach zaciśnij wtyki RJ 11 i masz prawidłowy przedłużacz do takiej usługi.
  • #5 12105151
    Dark14
    Poziom 9  
    krzych66 napisał:
    Podłącz router bezpośrednio do gniazda i daj screen z parametrami.Jeśli to płaski pseudo kabel to go wywal i daj YTKSY 1x2x0,5 na końcach zaciśnij wtyki RJ 11 i masz prawidłowy przedłużacz do takiej usługi.

Hmmm. Nie mam możliwości sprawdzenia parametrów przy podłączonym routerze bespośrednio do gniazdka, ponieważ mam stacjonarnego kompa. Jak zmieniłem modulację to ani razu nie zerwało. A kabel nie wiem jaki mam, bo był kupowany 2-3 lata lemu :) Jak dalej będzie zrywało, to pofatyguję się i podłącze bezpośrednio do gniazdka i odświeże ten temat. Jak na razie, dzięki za pomoc :)
REKLAMA