logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MDPNA 465T - Wiesza sie po kilku kilometrach

grzechur123 03 Kwi 2013 18:47 1944 8
REKLAMA
  • #1 12150214
    grzechur123
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Problem polega na tym, że jak ustawie cel do którego chce jechać i wsiadam do auta i jadę po po paru, czasem kilku kilometrach się zawiesi po prostu zatrzyma się na ostatnim obrazie i nie reaguje na klikanie, dopiero reset pomaga, ale znowu następuje to samo. Nawigacja to Medion MDPNA 465T jest odblokowana i wgrane obecnie AutoMapy 6.10, a oryginalnie działo się to samo, tak więc proszę o pomoc, gdyż za jakiś czas jadę za granice i nie dam rady bez nawigacji.
  • REKLAMA
  • #2 12150522
    iphonek
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Przeinstaluj oprogramowanie AutoMapa
  • REKLAMA
  • #3 12150683
    grzechur123
    Poziom 9  
    próbowałem i bez efektów

Dodano po 4 [minuty]:

mi się wydaje, że problem leży w nawigacji, a nie w mapach
  • #4 12159190
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    Problem lezy po obu stronach, dotyczy zarzadzania pamiecia RAM i wystepuje na AM 6.1x - sprawdzone!

1. zaktualizuj firmware w tym modelu - znajdziesz je w Google
    2. uzyj Pakietu Odblokowujacego, opartego na Mortscripcie, ktory WYLACZA wszelkie pamieciozerne nakladki, a nie wylacznie odpala jakis Panel z "wodotryskami"!
  • REKLAMA
  • #5 12163842
    grzechur123
    Poziom 9  
    Możesz wytłumaczyć krok po kroku, bo jestem trochę zielony w sprawach elektroniki? Link byłby również mile widziany. Co to jest Firmware?
  • #6 12166996
    Pontikos
    Poziom 39  
    Firmware - ROM - w uproszczeniu "system operacyjny" - do tego modelu znajdziesz bez problemu w Google, w komplecie w paczce masz takze instrukcje krok po kroku, jak wykonac Firmware Upgrade (nie widze sensu, b ja tu pzeklejac).

Jako ze nie zadales sobie trudu by samodzielnie poszukac CHOCIAZBY na Elektrodzie Link a ja nie toleruje lenistwa wszelakiego, to nastepnej rady jakiej Tobie udziele, bedzie: Oddaj do Serwisu.
  • #7 12168212
    grzechur123
    Poziom 9  
    aha to już próbowałem i nic z tego, a komentarz na temat lenistwa mogłeś sobie darować, bo ten FlashRom pobierałem właśnie z tej strony jaką podałeś dodam, że mam mediona bez złącza
  • #8 12168858
    Pontikos
    Poziom 39  
    Uwazam ze komentarz na temat lenistwa byl adekwatny (powstrzymalem sie przed wyrazeniami typu "smierdzace", albo "razace").
    A nawet link podalem, tolerulac Twoja negatywna ceche charakteru (a nie powinienem).

Moja wrozka Cycelia wyjechala na narty w Alpy ;), wiec nie byla w stanie mi powiedziec, ze WCZESNIEJ, przed prosba o link, ow plik znalazles, sciagnales i z czyms KONKRETNYM masz problem. Zapewne tego nie opisales, liczac ze Wrozka jest przy mnie i mi o tym powie, a nie wlasnie z LENISTWA. ;)

A wiec porzuc lenistwo ;) i jesli potrzebujesz pomocy, grzecznie opisz DOKLADNIE i szczegolowo, z czym masz kolego klopot - jesli zrobisz to kulturalnie, postaram sie pomoc.
  • REKLAMA
  • #9 12169131
    grzechur123
    Poziom 9  
    tak jak napisałem na początku, nawigacja jest odblokowana, szukałem na tym forum na temat zawieszania się i właśnie dotarłem do tego FlashRom, próbowałem wgrywać różne wersje map automapy, instalować od nowa, formatować kartę sd i zawsze pojawia się ten sam problem, założyłem własny temat, ponieważ jestem w kropce i już zielonego pojęcia nie mam co jest nie tak. A chciałbym już zrobić tą nawigację, by działała jak należy, ponieważ męczę się z tym dosyć długo i byłbym na prawdę wdzięczny za wszelką pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją Medion MDPNA 465T, która zawiesza się po kilku kilometrach jazdy, nie reagując na dotyk, co wymaga resetu. Problemy występują zarówno na oryginalnym oprogramowaniu, jak i po zainstalowaniu AutoMapy 6.10. Użytkownik próbował reinstalacji oprogramowania, ale to nie przyniosło efektów. Inni uczestnicy dyskusji sugerują aktualizację firmware'u oraz użycie pakietu odblokowującego, który wyłącza pamięciożerne nakładki. Użytkownik prosi o szczegółowe instrukcje dotyczące aktualizacji firmware'u, ponieważ ma ograniczoną wiedzę w tej dziedzinie. W odpowiedziach pojawiają się również uwagi dotyczące lenistwa w poszukiwaniu informacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA