logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę i pomoc w wybraniu telefonu z faxem (do szkoły)

gosiulec 03 Kwi 2013 21:28 1590 7
REKLAMA
  • #1 12151370
    gosiulec
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam,
    Poszukuję telefonu z faxem do szkoły.
    Mam pewne kryteria wyboru:
    - ze słuchawką bezprzewodową
    - na zwykły papier
    - nie termotranserowy
    Może ktoś doradzić coś?
    Pozdrawiam.

Małgosia
  • REKLAMA
  • #2 12151566
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 92
    Obawiam się, że wybór masz żaden. Chyba tylko Panasonic KX-MB2061.
    Możliwości duże ale czy cena Cię zadowala?
    Pytanie tylko czy telefon bezprzewodowy musi być integralną częścią urządzenia? Pamiętaj, że każdy telefaks Panasonica da się włączyć zdalnie z zewnętrznego telefonu.
    RP
  • REKLAMA
  • #3 12151752
    gosiulec
    Poziom 9  
    No trochę za drogi. Tymbardziej, ze aż tak dużo faxów do nas nie przychodzi, kilka dziennie. Jedna słuchawka nam wystarczy, ale bezprzewodowa powinna być.
    Tak myślałam, że kryteria są mocno zawężone. I naprawdę nie ma nic do tysiąca, co by nie było potem drogie w eksploatacji?

Gośka
  • #5 12151947
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Jeśli musi być maszyna to kup urządzenie wielofunkcyjne, które przy okazji będzie drukarką i skanerem. Proponuję Panasonica KX-MB2025 + telefon bezprzewodowy np. KX-TG6711. Funkcjonalność praktycznie taka sama a cena sporo niższa.
    Jeśli następna drukarka nie jest potrzebna sugerowałbym jakiś model na papier termiczny + telefon bezprzewodowy. Koszty eksploatacji na pewno będą niskie a konieczne do przechowania dokumenty można skopiować. Nie sądzę aby było ich aż tak dużo. Zastanowiłbym się nawet nad urządzeniem używanym. Faks jako medium do komunikacji wymiera i sądzę, że za 2-3 lata będzie jak biały kruk. Nie warto ładować pieniędzy w coś co za chwilę może okazać się bezużyteczne.
    RP
  • REKLAMA
  • #6 12156808
    gosiulec
    Poziom 9  
    Mamy urządzenie wielofunkcyjne, HP laserjet 5035 mfp, tylko nie wiem czy ma moduł faxu, dyrektor kupił używany. Na razie służy tylko do kserowania i drukowania, no ale jakby jakiś magik podłączył do telefonu, odpowiednio skonfigurował, to chyba można byłoby używać jako faxu.

A jeszcze mam pytanie o faxy na papier termiczny, czy po wydruku z takiego faxu kartki są zwinięte w rulon, czy w miarę proste?Pamiętam faxy sprzed kilkunastu lat, to irytowały mnie takie zawiniete rurki z papieru:)
  • #7 12157039
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Jak powiesz skąd jesteś to pewnie i magik się znajdzie :D . Nie znam tej maszyny ale jak zdążyłem doczytać faks jest w opcji.
    Papier termiczny jest z rolki. Jak bardzo się zwija w rulon zależy od tego czy rolka się zaczyna czy kończy.
    RP
  • REKLAMA
  • #8 12176370
    KaW
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Można do tego telefonu podłaczyć modem i całość -ze skanerem i drukarką ,
    skomponować razem z komputerem i oprogramowaniem faksu.Wtedy otworzy się okno na świat.
    Taki komplet zaoszczędzi czasu -maszynopisanie się uprości ,podobnie ewidencja dokumentów .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telefonu z funkcją faksu do szkoły, z wymaganiami dotyczącymi bezprzewodowej słuchawki, używającego zwykłego papieru i nie będącego termotransferowym. Odpowiedzi sugerują, że dostępność takich urządzeń jest ograniczona. Proponowane modele to Panasonic KX-MB2061 oraz Panasonic KX-MB2025, które można połączyć z telefonem bezprzewodowym KX-TG6711. Alternatywnie, rozważane są wirtualne faxy oraz urządzenia wielofunkcyjne, które mogą pełnić funkcję faksu, drukarki i skanera. Użytkownik zadaje pytania dotyczące możliwości podłączenia istniejącego urządzenia HP LaserJet 5035 MFP jako faksu oraz o właściwości papieru termicznego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA