logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zautomatyzować zmianę języka w Sims 8In1 przez plik autorun?

Electronic0 23 Lut 2005 09:20 3381 4
REKLAMA
  • #1 1257061
    Electronic0
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich.
    Od razu przechodzę do rzeczy: Otóż mam Simsy 8In1 , standardowo jest w wersji angielskiej. W rejestrze znajduje się wpis :HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Maxis\The Sims\Sims Language\English. Wystarczy tylko po zainstalowaniu gry zmienić English na Polish i mamy grę w jęzku polskim.
    Czy jest jakiś sposób (przez dopisanie wpisu do pliku autorun), aby wpis po włożeniu płyty dopisywał się automatycznie ?
  • REKLAMA
  • #2 1257250
    simpo
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam!

Wydaje mi sie ze jest to mozliwe (bedzie tzeba kliknac tak w jednym msgboxie: "Czy chcesz dodac informacje do rejestru" jeden wymaga to troche pracy.

1) przesylam ci plik IE.zip to "poprawka" do IE umozliwiajaca uzywanie hasel w pasku dostepu. Nie musisz jej instalowac po prostu zobacz jak wyglada i na jej podstawie zrob wlasny plik z rozszerzeniem .reg.

2) Zrob obraz plyty z gra, uzyj programu do edycji obrazow np. WinISO wrzuc stworzony przez ciebie plik do obrazu. A w pliku autorun.inf dopisz linijke "OPEN=nazwa_pliku.reg" (zamiast open moze RUN nie jestem teraz w stanie sprawdzic).

I tyle powinno dzialac, tyle ze jak juz pisalem bedzie wyskakiwalo to nieszczesne okienko, ale na to nie wiem jak poradzic.. :(

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
    Załączniki:
    • IE.zip (281 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1257260
    Electronic0
    Poziom 17  
    Dzięki ! , sprawdzę to.
  • REKLAMA
  • #4 1257766
    gregoryi
    Poziom 15  
    Witam.

Autowpisy programem dosowym reg.exe

Tworzysz bacika którego umieszczasz w autorun płyty aby uruchomił się po włożeniu.

bat.bat

reg add "klucz rejestru=wartość"
    instalka.exe

koniec bat.bat

Pozdrawiam
  • #5 1259481
    gregoryi
    Poziom 15  
    Jeszcze jeden pomysł:

bat.bat

setup.exe
    reg update HKLM\SOFTWARE\Maxis\The Sims\Sims Language\Polish

koniec bat.bat

Po zainstalowaniu masz update rejestru i cieszysz się z poskiej wersji językowej.
REKLAMA