Witam, czy ktoś przerabiał Przełącznik KVM 2 ps na usb ? czy to da się zrobić? Jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie wiec proszę o wyrozumiałość. Kupiłem wspomniany przełącznik z końcówkami na ps2, a podpinam komp, stacjonarny oraz laptopa. Problem w tym, ze przełącznik przepina monitory ale klawiaturę i myszkę z laptopa już nie. Dowiedziałem się że przełącznik wykrywa urządzenia zasilane napięciem 5 v. wiec monitor ok, ale myszka i klawiatura podłączona przelotkami z ps2 na usb nie jest zasilana? Pewnie przelotka blokuje zasilanie. Czyli krótko, z laptopa nie mam sygnały na myszkę i klawiaturę jedynie monitor.
Pytanie gdybym po prostu kupił kabelek z końcówką usb przeciął oryginalny kabelek ps2 i podlutował usb masa do masy sygnał do kabelka sygnał, to czy mogę coś popsuć oprócz przełącznika. Czy nie zrobię zwarcia na komputerze, nic nie spalę na płycie??? czy można wogule to przerobić?
to jest dokładnie ten przełącznik :
Aten przełącznik KVM 2/1 PS/2 + mikrofon z kablami mini CS-62B
Pytanie gdybym po prostu kupił kabelek z końcówką usb przeciął oryginalny kabelek ps2 i podlutował usb masa do masy sygnał do kabelka sygnał, to czy mogę coś popsuć oprócz przełącznika. Czy nie zrobię zwarcia na komputerze, nic nie spalę na płycie??? czy można wogule to przerobić?
to jest dokładnie ten przełącznik :
Aten przełącznik KVM 2/1 PS/2 + mikrofon z kablami mini CS-62B