logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wiwa HD 228 – schemat zasilania i modyfikacja na zewnętrzny zasilacz toroidalny

doxent 24 Lut 2005 21:14 1881 6
REKLAMA
  • #1 1262478
    doxent
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Od niedawna testuje to fajne urzadzonko i nawet powiem ze ma niezly dzwiek poza tym ze troche samo szumi jak sie mocno podglosni. Prawdopodobnie powodem jest impulsowy zasilacz ktory troche sieje szumem.
    Znacie moze schemat tego urzadzenia. W przyszlosci bede chcial wyrzucic impulsowke i dorobic do niej zewnetrzny zasilacz na porzadnym soczystym toroidzie, oraz powymieniac kondensatorki w torze dzwiekowym na tantalowe.
  • REKLAMA
  • #2 1262830
    MORTEM
    Specjalista techniki DVD
    Ocena: 194
    Skoro nie podajesz co to jest za model to ja powiem tak:
    - pewnie że fajna ta wiwa, przecież każdy zna ten program telewizyjny.

A tak na poważnie to co to jest ??
  • REKLAMA
  • #3 1264410
    doxent
    Poziom 21  
    Wiwa jest tylko jedna model HD 228, nie slyszalem o innej.
    Ale podejrzewam ze w Hill Valley bedzie nielegalna ze wzgledu na te no patenty itp.
  • #4 1264487
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    :arrow: doxent
    Dokonałeś złego wyboru. Jestem pewien, że Kolega MORTEM mógłby Ci wiele pomóc a tak być może pozostaniesz sam ze swoim problemem.
  • REKLAMA
  • #5 1265057
    doxent
    Poziom 21  
    oldboy napisał:
    :arrow: doxent
    Dokonałeś złego wyboru. Jestem pewien, że Kolega MORTEM mógłby Ci wiele pomóc a tak być może pozostaniesz sam ze swoim problemem.

Nie widze powodu zeby przenosic ten temat do tego dzialu. Z reszta wypowiedz kolegi Mortema byla bardziej godna poczatkujacego serwisanta.
    albo nawet usuniecia do kosza.
    Akurat odtwarzacze DVD to nie moja dzialka jak narazie i jest napewno wiele dziedzin w ktorych moglbym pomoc jemu.
  • REKLAMA
  • #6 1265513
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Obowiązkiem każdego użytkownika forum jest podanie podstawowych informacji o sprzęcie którego dotyczy temat. Każdy serwisant bądź człowiek znający się na rzeczy zaczyna temat od podania modelu. Jeżeli tego nie czyni to taki post kwalifikuje się do tego działu.
    Ps.Kolega MORTEM ma dużo doświadczenia w tej branży i nie zasłużył sobie na traktowanie go jak początkującego.
  • #7 4553763
    rafalnce
    Poziom 2  
    witam! mam wiwe 128 dvd i ne widzi płytek dvd żadnej ani org ani kopii reszta w porządku smiga miał ktoś z takim przypadkiem do czynienia i wie jak to poprawić za porady dzieki z wyjątkiem "kup sobie nową"

Dodano po 52 [minuty]:

witam! mam wiwe228 dvd i ne widzi płytek dvd żadnej ani org ani kopii reszta w porządku smiga miał ktoś z takim przypadkiem do czynienia i wie jak to poprawić za porady dzieki z wyjątkiem "kup sobie nową"

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odtwarzacza Wiwa HD 228, w którym użytkownik zauważył szum generowany prawdopodobnie przez impulsowy zasilacz. Planowana jest modyfikacja polegająca na zastąpieniu oryginalnego zasilacza impulsowego zewnętrznym zasilaczem opartym na transformatorze toroidalnym oraz wymianie kondensatorów w torze audio na tantalowe w celu poprawy jakości dźwięku. Wątek porusza również kwestię braku dostępności schematu zasilania urządzenia. W dyskusji pojawiły się uwagi dotyczące konieczności podawania dokładnych danych technicznych sprzętu oraz doświadczenia użytkowników w serwisowaniu. Ponadto, w jednym z postów wspomniano o problemie z odczytem płyt DVD w modelach Wiwa 128 DVD oraz Wiwa 228 DVD, jednak bez rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA