Witam,
moj problem polega na tym, iz probuje skonfigurowac natepujace polaczenie:
- polaczyc sie z serwerem VPS CentOS 6.4 Final(Parallels Plesk Panel v11.0.9_build110120608.16)
TUN/TAP
poprzez tunel TUN/TAP tak aby moje IP bylo z tego VPS-a.
Klient- OpenVPN -2.3.0-I001-i686.exe
system operacyjny- WinXP
polaczenie internetowe poprzez router/modem ADSL (server DHCP domyslnie wylaczony-konfiguracja reczna bez DNS-ow)
Z racji tego iz nie wiem jak tak skonfigurowane polaczenie sprawdzic, gdyz mozliwa jest tez opcja iz ono tez jest blokowane- dlatego poszukuje pomocy.
Serwer jest w Niemczech, a ja obecnie przebywam w Chinach i potrzebne mi jest takie rozwiazanie z uwagi iz w Chinach wiele stron jest blokowanych.
Probowalem juz wielu ustawien i roznych konfiguracji, ale nic nie dziala.
www_webhostingtalk_com/showthread.php?t=1167872
www_safesrv_net/install-openvpn-on-centos
Z gory dziekuje za zainteresowanie i pomoc.
moj problem polega na tym, iz probuje skonfigurowac natepujace polaczenie:
- polaczyc sie z serwerem VPS CentOS 6.4 Final(Parallels Plesk Panel v11.0.9_build110120608.16)
TUN/TAP
poprzez tunel TUN/TAP tak aby moje IP bylo z tego VPS-a.
Klient- OpenVPN -2.3.0-I001-i686.exe
system operacyjny- WinXP
polaczenie internetowe poprzez router/modem ADSL (server DHCP domyslnie wylaczony-konfiguracja reczna bez DNS-ow)
Z racji tego iz nie wiem jak tak skonfigurowane polaczenie sprawdzic, gdyz mozliwa jest tez opcja iz ono tez jest blokowane- dlatego poszukuje pomocy.
Serwer jest w Niemczech, a ja obecnie przebywam w Chinach i potrzebne mi jest takie rozwiazanie z uwagi iz w Chinach wiele stron jest blokowanych.
Probowalem juz wielu ustawien i roznych konfiguracji, ale nic nie dziala.
www_webhostingtalk_com/showthread.php?t=1167872
www_safesrv_net/install-openvpn-on-centos
Z gory dziekuje za zainteresowanie i pomoc.