logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KYOCERA taskalfa_181 - Zacięcia papieru A3 przy drukowaniu dwustronnym

mati_zmc 28 Kwi 2013 08:37 1596 2
REKLAMA
  • #1 12246769
    mati_zmc
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z drukowaniem dwustronnym formatu A3 w maszynie KYOCERA taskalfa 181. A więc po kolei:
    Maszyna z małym przebiegiem - 15tys. kopii
    Wydruki/kopiowanie A4 w dupleksie bez problemów
    Kopiując/drukując dwustronnie format A3 po ok 2-3 kartkach pojawia się błąd w sekcji wyjścia. Nie pamiętam jamu chyba 57 oraz 61 lecz głowy za to nie dam.
    Maszyna robi pierwszą stronę, wciąga ją do środka, robi drugą stronę, i jak druga strona wychodzi już z pieca to ostatnia krawędź zostaje w maszynie (może 2 do 3 cm)
    Nie mam doświadczenia z tymi maszynami.
    A więc tak, papier A4 idzie bez problemu, A3 utyka. Wymieniłem 2 flagi w sekcji wyjścia lecz to problemu nie rozwiązało.
    Czy ma ktoś jakieś sugestie, propozycje?
  • REKLAMA
  • #2 12252072
    Tombw
    Poziom 11  
    Zacięcie występuje tylko w dupleksie czy jak puszczasz pojedyncze strony to też? Sprawdź jeszcze czy wystąpi zacięcie puszczając kartki A3 z tacy bocznej, zawęzi Ci to pole poszukiwań.
  • #3 12254320
    mati_zmc
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Zacięcia występują tylko w dupleksie, tak jak napisałem jak wychodzi już druga strona to zostaje ok 1 do 3 cm w sekcji wyjścia. Co do podajnika - sprawdzę i dam znać.
    Niby maszyna nie robi przesunięcia obrazu, zwyczajnie papier wychodzi i się zatrzymuję - oczywiście kolejna kartka nie jest ruszana.
REKLAMA