logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC DESIRE - Zepsuty wyświetlacz - wylał się? Co dalej?

knq 28 Kwi 2013 20:33 4095 6
REKLAMA
  • #1 12249453
    knq
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    HTC Desire mi umarł... Wczoraj po południu na ekranie pojawiła się cienka pionowa kreska przez cały ekran w tak jakby kolorach tęczy dostrzegalna pod odpowiednim kątem. O dziwo nie przypominam sobie, żeby telefon mi ostatnio upadł czy coś. Nawet rano normalnie korzystałem z telefonu i nic takiego nie dostrzegłem - wszystko było OK. Najpierw w prawym dolnym rogu pojawił się różowy ślad jakby po szmince. Potem zaczął robić się większy i większy. Z czasem zrobił się siny i to zasłoniło cały ekran, że jest on w 95% nieczytelny. Najdziwniejsze jest to, że szybka obudowy jest cała i nieruszona. Ktoś wie co mogło się stać? Mogę to zareklamować? Bo boję się tego, że powiedzą mi, że to z mojej winy i obciążą jakimiś kosztami. Proszę o pomoc, bo takie zdarzenie to dla mnie nowość.
    HTC DESIRE - Zepsuty wyświetlacz - wylał się? Co dalej? HTC DESIRE - Zepsuty wyświetlacz - wylał się? Co dalej?
    Ten drugi obrazek nie wyszedł dokładnie tak jak to wygląda, bo ekran jest trochę bardziej jasny i to wygląda tak jakby normalne tło i "zdrowy" obraz przebijałby się przez to zabrudzenie.
  • REKLAMA
  • #2 12249568
    McMarycha
    Poziom 31  
    Ocena: 198
    Jeżeli nie widać śladów uszkodzenia ani śladów zalania to odeślij na gwarancje.
  • REKLAMA
  • #3 12249972
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    No przecież wyrażnie widać że wyświetlacz jest pęknięty - uszkodzenie mechaniczne, trzeba będzie wyłożyć parę złotych.
  • #4 12250143
    knq
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Wyświetlacz jest pęknięty, ale szybka obudowy nie jest pęknięta. Jak to mogło się stać skoro ostatnio nie upadł mi, ani na nim nie usiadłem, nie uderzyłem, ani nie przytrzasnąłem?
    Może to jakaś wada technologiczna się ujawniła?
    EDIT:
    Ile kosztowałoby ewentualnie wymienienie wyświetlacza, jeśli nie uznaliby mi gwarancji? (wyświetlacz OLED)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 12250801
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    O gwarancji zapomnij.
    Szkoda czasu na odsyłanie aby dostać tylko kosztorys.
    Oryginalny LCD to koszt do 300 zł.
  • #7 12250829
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 433
    W desire masz 2 typy lcd, SLCD i AMOLED jednak cena żadnego z nich nie dochodzi do 300zł. Zanim zabierzesz się za wymianę sprawdź czy masz lcd firmy SONY czy SAMSUNG.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyświetlaczem w telefonie HTC Desire, który nagle stał się nieczytelny, pojawiły się na nim kolorowe smugi, a ekran z czasem stał się prawie całkowicie czarny. Użytkownik nie zauważył żadnych uszkodzeń mechanicznych ani zalania. Odpowiedzi sugerują, że jeśli nie ma widocznych uszkodzeń, można spróbować reklamacji, jednak niektórzy użytkownicy wskazują na możliwość uszkodzenia mechanicznego. Koszt wymiany wyświetlacza OLED wynosi od 100 do 300 zł, w zależności od typu wyświetlacza (SLCD lub AMOLED) oraz producenta (SONY lub SAMSUNG).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA