logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

fujitsu siemense, amilo pi2550 - Rozkręcenie obudowy/wymiana gniazda zasilania

smyq88 03 Maj 2013 22:24 3156 4
  • #1 12269039
    smyq88
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam

Temat kieruję do ludzi, którzy mieli styczność z wyżej wymienionym laptopem. Mianowicie Mam problem z rozkręceniem obudowy od laptopa, odkręciłem wszystkie śruby a w 3 miejscach nadal coś ja trzyma. Może ktoś już rozkręcał ten laptop i mógłby mi pomóc z tym?
  • Pomocny post
    #2 12269661
    jacekko0
    Poziom 31  
    Ocena: 246
    Wprawdzie nieco inny model ale może coś pomoże:Link
  • #3 12273196
    smyq88
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Już widziałem ten filmik. Ja chce całą obudowę zdjąć. Tu za mało jest pokazane.
  • Pomocny post
    #4 12273689
    waldinhopl
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Rozkręcałem ten model kilkakrotnie ale nic mi nie świta. Jedyne co polecam to sprawdzenie czy śrubek nie ma pod:
    - klawiaturą
    - w okolicach zawiasów od strony wyświetlacza
    - po wyjęciu napędu w okolicach miejsca gdzie znajduje się panel tacki
    Sprawdź też, czy w płytę główną nie wkręcone są śrubki takiego typu jak te od mocowania złącza VGA.
  • Pomocny post
    #5 12275718
    strucel
    Poziom 36  
    Ocena: 621
    Po wyjęciu rzeczy oczywistych zaczynasz od wyjęcia chłodzenia potem karta graficzna - ten model chyba jest jednym z najbardziej upierdliwych z miarę nowych laptopów ze względu na ilość śrubek i beznadziejną serwisowo konstrukcję.Ja przy wymianie gniazda zasilania w tych modelach doliczam sobie zawsze za stracony ponadnormatywnie czas i coś w tym jest bo chyba najwięcej tych laptopów trafia do mnie jako poprawki po innych serwisach gdzie poprzednikom nie chce się rozbierać laptopa do wymiany gniazda tylko lutują do złamanego "kikuta".Ten laptop rozbiera się inaczej niż większość - płyta przykręcona jest do górnej części obudowy tak że najpierw ściąga się dół .A i jeszcze jak już wytargasz płytę i wymienisz gniazdo nie zapomnij przykleić folii izolujących bo będzie dym.
REKLAMA