logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tabletu 8-10'' do 1400 PLN bez Androida, do pracy i rozrywki

korbennn 08 Maj 2013 14:22 1503 5
REKLAMA
  • #1 12284790
    korbennn
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Panuje przekonania, że prawdziwy tablet zaczyna się od 1500 i chyba tak jest.

Jednocześnie marzy mi się cokolwiek bez droida na pokładzie, ale skoro to ma być pierwszy tego typu sprzęt mozemy spróbować.

O ile wśród laptopów panuje jakaś tam logika/ schematy/ wartości o tyle sytuację rynku tabletów trudno określic inaczej niż jeden wielki bałagan.
    Do tej pory 'bawiłem się' tylko jednym modelem 7-calowym shiru. Wnioski? Fajnie, ale mały.
    Nie zejdę poniżej 8 cali, a im większy tym lepszy.

ślęcząc nad tzw testami [ w które średnio wierzę nota bene] nic nie wybrałem - czekam na Waszych kandydatów.

Potrzeby #1: w jednym czasie minimum otwarte na raz byłyby
    3 www opera/FF
    1 film YT
    2 dokumenty w officie
    2 pliki pdf
    2 prezentacje w PP
    odtwarzacz muzyczny w tle

czyli generalnie chodzi o to żebym mógł rozszerzyć działania z laptopa na tablet i móc swobodnie poruszać się wokół budynku korzystając z mojego WiFi.

Priorytetem drugiego rzędu jest rozrywka z wyłączeniem giercowni. Najchętniej taki, który nada się do oglądania filmów.

Czyli podsumowując - wydajność, ekran, bateria, głośniki; HDMI oraz dvb-t mile widziane.

budżet : 1000-1400
  • REKLAMA
  • #2 12284910
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    korbennn napisał:
    HDMI oraz dvb-t mile widziane.

Tego nie rozumiem. Jeszcze żagiel i śmigło ;)

Jeśli chodzi o wydajność i żywotność to tylko apple - lepiej kupić używanego iPada niż chiński szmelc.
  • REKLAMA
  • #3 12285089
    korbennn
    Poziom 10  
    Cytat:
    Jeszcze żagiel i śmigło ;)

a zmieści się w pudełku czy trzeba dopłacić extra kurierowi? :D

rozumiem, że wg Ciebie nie warto bawić się w ten pomysł i zaczynać rozmowy bez posiadania budżetu rzędu 1500?
  • REKLAMA
  • #4 12285243
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    korbennn napisał:
    rozumiem, że wg Ciebie nie warto bawić się w ten pomysł i zaczynać rozmowy bez posiadania budżetu rzędu 1500?

Używanego iPada kupisz za ok 1000 zł - ale czy wybierzesz używany markowy sprzęt czy nową tandetę pozostawiam Twojej decyzji.
  • REKLAMA
  • #5 12285698
    korbennn
    Poziom 10  
    Dałem się przekonać, idziemy nowym trybem myślenia - tym razem sprawdzony, nie Chinese shite.

Trochę to trwało, ale mogę teraz śmiało powiedzieć, że nieco już wiem o świecie tabletów.

Z innej beczki - pozostajemy przy pierwotnym 1000 - 1500zl - ograniczę wileozadaniowość do minimum.
    Pozostaje rozrywka - głównie filmy. O głośniczkach stereo i 2GB ramu chyba można zapomnieć? Przeglądałem m.in.

Kiano Core 10.1 Dual 3G
    NavRoad Nexo 10 3G
    ASUS Nexus 7 16GB
    ACER ICONIA TAB A200
    Acer Iconia Tab A210
    Lenovo Ideatab A2109A
    Acer Iconia Tab A510
    Asus Eee Pad Transformer
    Samsungi już sam nie wiem który model tyle ich jest na stanie

chyba są to wszystkie warte rozwagi - co sądzicie? jak na pierwszy tablet rzecz jasna.
  • #6 12302238
    darekUFO
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Twoje wymagania powinien spełnić Galaxy Note 10.1, będziesz musiał najprawdopodobniej trochę dopłacic w porównaniu do Galaxy tab 2 10.1, ale warto, bo na tabie 2 nawet przewijanie pulpitów nie jest do końca płynne
REKLAMA