logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hp Pavilion g6-2070sw - problem z instalacją sterowników Radeon 7670M i Intel 4000

Ignosi 09 Maj 2013 16:05 1863 7
  • #1 12288552
    Ignosi
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, jakis czas temu zakupiłem takowego laptopa jaki jest w temacie, problem polega w tym że nie chcą się na nim instalować sterowniki głównie chodzi mi tu o karty graficzne, posiada on dedykowanego radeona 7670m 2gb i zintegrowanego Intela 4000, przez pierwszy tydzień śmigało wszystko pięknie, jednak pojawił się problem jakiś czas temu że jak grałem w Assassina 3 to wyskakiwał mi błąd, brak lub uszkodzony plik d3d11.dll, natomiast jak grałem w Crysis'a 2 to laptop się zacinał lub wyskakiwał blue screen, teraz zainstalowałem jakieś sterowniki z neta bo z officjalnej strony HP i AMD nie chcą się zainstalować, w menedżerze urządzeń wykrywa mi dedyka jako radeona 7600 po tym zauważyłem że gry w które grałem zaczęły mi się ścinać ja już kompletnie zgłupiałem może ktoś z Was mógłby mi pomóc z tym problemem byłbym wdzięczny :|
  • #3 12288815
    Ignosi
    Poziom 2  
    Jak pisałem wyżej "bo z officjalnej strony HP i AMD nie chcą się zainstalować" no nic ostatecznością będzie chyba zrobienie formata, jak na razie zrobiłem przywracanie systemu sprzed dwóch dni wtedy jeszcze jako tako mi chodził ten laptop.
  • Pomocny post
    #4 12289130
    spaniel111
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Ignosi napisał:
    Jak pisałem wyżej "bo z officjalnej strony HP i AMD nie chcą się zainstalować" no nic ostatecznością będzie chyba zrobienie formata, jak na razie zrobiłem przywracanie systemu sprzed dwóch dni wtedy jeszcze jako tako mi chodził ten laptop.

Jeżeli masz recovery zrób recovery . i masz problem z głowy :idea: :idea:

d3d11.dll to podejrzewam składnik diretx-a
  • #5 12289671
    Ignosi
    Poziom 2  
    Zrobiłem, zainstalowałem sobie jakiś sterownik od innego laptopa lecz do tej samej karty, jak na razie nie widzę żadnych problemów.
    Tak masz rację d3d11.dll jest od DirectX'a instalowałem na nowo go ale wtedy mi nie pomagało to, ale ten problem mam już za sobą, jeszcze jedno wyskoczyło mi teraz w prawym dolnym rogu ekranu "Tryb testu Windows 7 kompilacja 7601" może jakaś szybka rada jak się tego pozbyć ?
  • #6 12289785
    spaniel111
    Poziom 27  
    Ignosi napisał:
    Zrobiłem, zainstalowałem sobie jakiś sterownik od innego laptopa lecz do tej samej karty, jak na razie nie widzę żadnych problemów.
    Tak masz rację d3d11.dll jest od DirectX'a instalowałem na nowo go ale wtedy mi nie pomagało to, ale ten problem mam już za sobą, jeszcze jedno wyskoczyło mi teraz w prawym dolnym rogu ekranu "Tryb testu Windows 7 kompilacja 7601" może jakaś szybka rada jak się tego pozbyć ?

Poczytaj mi mamo :D :D wuj gugl prawdę może podpowie :D :D

http://windows7forum.pl/tryb-testu-windows-7-kompilacja-7601-20410-t

http://forum.pclab.pl/topic/775869-Jak-wyłaczyc-napis-tryb-testu-w-win7/

http://support.microsoft.com/kb/2509241/pl

http://forum.dobreprogramy.pl/tryb-testu-komplikacja-7601-t521219.html
  • #7 12289853
    Ignosi
    Poziom 2  
    W trzecim linku jest program od Microsoftu, on pomógł.
    Dzięki ;)
  • #8 12289911
    spaniel111
    Poziom 27  
    Ignosi napisał:
    W trzecim linku jest program od Microsoftu, on pomógł.
    Dzięki ;)

Ok nara :D :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa HP Pavilion g6-2070sw zgłasza problemy z instalacją sterowników dla kart graficznych Radeon 7670M i Intel 4000. Po początkowym okresie bezproblemowego działania, wystąpiły błędy związane z grami, takie jak brak pliku d3d11.dll oraz zacięcia i blue screen podczas grania. Użytkownik próbował zainstalować sterowniki z oficjalnych stron HP i AMD, jednak napotkał trudności. Po przywróceniu systemu i instalacji sterowników z innego laptopa, problemy z grami zostały częściowo rozwiązane. Użytkownik również zajął się komunikatem "Tryb testu Windows 7 kompilacja 7601", który udało się usunąć za pomocą programu od Microsoftu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA