logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dekoder do 300 zł do odbioru TV cyfrowej po zakończeniu umowy z Polsatem?

Posejdon123 10 Maj 2013 16:19 3684 7
REKLAMA
  • #1 12292057
    Posejdon123
    Poziom 10  
    Witam. Jeśli to zły dział to przepraszam, ale nie wiem gdzie napisać. Za kilka miesięcy kończy mi się umowa z Polsatem i oddaję dekoder, nie chcę nowej umowy itd. Chciałbym nadal oglądać tv cyfrową, ogólnodostępne kanały. Teraz tak muszę kupić dekoder to wiem, jaki jest w miarę dobry do 300 zł? Czy muszę mieć kartę by w ogóle kanały oglądać, nawet te bezpłatne? Jeśli tak to jaką? Mam tv podobno z wbudowanym modułem do odbioru tv sat, jak z tym sprawa się ma? Antene wpinam do modułu w niego wsuwam kartę i całość do gniazdka? Jestem totalnym lamerem więc wybaczcie :)
  • REKLAMA
  • #2 12292182
    telbod
    Poziom 32  
    Ocena: 239
    Jaki typ TV masz? Chcesz oglądać programy z satelity czy ogólnodostępne telewizji naziemnej?
  • REKLAMA
  • #3 12295468
    Posejdon123
    Poziom 10  
    Mam tv full HD mam wbudowany tuner tv dvd-t a interesują mnie kanały tv satelitarnej. I nie wiem czy muszę kupić dekoder czy nie, jeśli tak to czy muszę mieć włożoną kartę i jaką.
  • REKLAMA
  • #4 12295798
    telbod
    Poziom 32  
    Ocena: 239
    Jeżeli twój "tv full HD" nie posiada wbudowanego tunera satelitarnego to potrzebujesz tunera zewnętrznego. Karta będzie konieczna do oglądania programów kodowanych. Do oglądania pozostałych nie jest konieczna.
  • REKLAMA
  • #5 12295831
    Posejdon123
    Poziom 10  
    Mój tv to PHILIPS 40PFL5606H I z tego co czytałem to chyba będę musiał kupić dekoder, problem w tym że jest tego dużo a ja nie chcę wydać więcej niż 200 - 300 zł na jego zakup, w tej cenie chyba nic dobrego nie znajdę :(
  • #6 12295840
    colin578
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Zapewne masz tuner DVB-t, do odbioru tv satelitarnej potrzebujesz dekodera satelitarnego i karty można kupić karty na tzw. doładowania, można kupić już opłaconą kartę cyfry+ (kiedyś) np. na 12miesięcy, potem robisz z kartą co chcesz. Sam dekoder powinien odbierać kanały niekodowane polonia, eska itp...
  • #7 12295888
    Posejdon123
    Poziom 10  
    Dużo tych kanałów będzie? Na pewno nie będzie Tvn Turbo Polsat play Discavery itd :(
  • #8 12295908
    colin578
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Tak na teraz nie pamiętam, będzie Tvp 1,2 polonia, puls, kultura itp... Możesz w google wpisać kanały nie kodowane i tak będziesz miał listę, faktem jest że większość to kanały arabskie, rosyjskie, niemieckie... łącznie koło tysiąca :) polskich może 1%

Edit:
    Poprawka tvp 1,2 są kodowane :) lista:
    http://www.satserwis.pl/hotbird.php

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje dekodera do 300 zł, aby kontynuować odbiór telewizji cyfrowej po zakończeniu umowy z Polsatem. Posiada telewizor PHILIPS 40PFL5606H z wbudowanym tunerem DVB-T, ale potrzebuje dekodera satelitarnego do odbioru kanałów satelitarnych. Wskazano, że do oglądania programów kodowanych konieczna jest karta, natomiast do kanałów niekodowanych karta nie jest wymagana. Użytkownik obawia się, że w budżecie 200-300 zł nie znajdzie dobrego dekodera, a dostępne kanały mogą być ograniczone, głównie do polskich kanałów niekodowanych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA