logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE40ES6800S i odbiór kanałów DVB-T i DVB-S razem

szczykawka 10 Maj 2013 19:35 7515 7
REKLAMA
  • #1 12292666
    szczykawka
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Szanowni forumowicze.

Proszę o info czy jest możliwy jednoczesny odbiór ww. kanałów? Odbiornik TV posiada dwa wejścia antenowe (antena 1 in i antena 2 in satellite) ale wydaje mi się że to jedna głowica. Podczas wyszukiwania kanałów można wybrać
    - naziemne,
    lub
    - satelitarne
    - kablowe
    brak jest opcji wyboru np: naziemne i satelitarne.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zewnętrzny dekoder Combo?

A może coś robię źle podczas wyszukiwania kanałów?

Pozdrawia serdecznie.
  • REKLAMA
  • #2 12292894
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2947
    szczykawka napisał:
    Szanowni forumowicze.

Proszę o info czy jest możliwy jednoczesny odbiór ww. kanałów? Odbiornik TV posiada dwa wejścia antenowe (antena 1 in i antena 2 in satellite) ale wydaje mi się że to jedna głowica. Podczas wyszukiwania kanałów można wybrać
    - naziemne,
    lub
    - satelitarne
    - kablowe
    brak jest opcji wyboru np: naziemne i satelitarne.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zewnętrzny dekoder Combo?

A może coś robię źle podczas wyszukiwania kanałów?

Pozdrawia serdecznie.
    Kupowałeś TV i nie masz pojęcia co on może odebrać? Czytanie instrukcji nic nie daje?
  • REKLAMA
  • #3 12293136
    szczykawka
    Poziom 11  
    Czytałem i to dużo ale o tym akurat nikt nie pisał w opiniach o produkcie a instrukcję też przerobiłem. Znalazłem podobny problem użytkownika LED-a firmy LG który chciałem kupić i zrezygnowałem z niego. W sumie to nie jest wielki problem bo telewizor po wyszukaniu kanałów zapisuje ich układ z obu anten (naziemnej i satki) osobno (nie kasuje ich) i wystarczy przez Menu w opcji Antena zmienić z naziemnych na kanały satelitarne lub na odwrót, 10 sek to zajmuje i oglądać. Może znajdę jeszcze coś w aplikacji Kanał w SmartHub'e gdzie można personalizować kanały, ich układ, numer, ulubione itp.

Pozdrawiam
  • #4 12293442
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 12293538
    szczykawka
    Poziom 11  
    Dzięki Michał. Szukam i się nie poddaję. Znalazłem szybszą opcję zmiany pomiędzy kanałami naziemnymi a satelitarnymi. Przycisk CH LIST i A. Już jest dobrze a może będzie jeszcze lepiej. :idea:

Pozdrawiam
  • #6 12830809
    jamar2006
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam,
    Przyłączam się do pytania. W najbliższym czasie planuje zakupić telewizor samsunga serii F6500 z tunerem DVB-T i DVB-S. Czy jest możliwość wyświetlania wszystkich kanałów na jednej liście bez zmiany źródła DVB-T i DVB-S. Z tego co pisze użytkownik "szczykawka" to nie ma takiej możliwości, może jednak komuś udało się rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 12831227
    kry1972
    Poziom 18  
    Ocena: 85
    Witam, posiadam ES6800, sygnał jest z telewizji kablowej. Podczas wyszukiwania kanałów, dałem opcję cyfrowe i analogowe. Programy cyfrowe są od 1 do 150, a analogowe od 1 do 56, i jeżeli chcę przełączyć program cyfrowy na analogowy, to podczas oglądania np. pr1 (cyfrowego, 1 na pilocie) wciskam ponownie 1 to automatycznie przerzuca na kanały analogowe, i odwrotnie. Wciskając dwukrotnie dany numer na pilocie, przełącza kanały cyfrowe na analogowe i odwrotnie. Pozdrawiam.
  • #8 12832569
    jamar2006
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dziękuję za odpowiedz, nie jest to optymalne rozwiązanie ale na pewno satysfakcjonujące.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownicy dyskutują na temat możliwości jednoczesnego odbioru kanałów DVB-T i DVB-S na telewizorze Samsung UE40ES6800S. Wskazują, że telewizor posiada dwa wejścia antenowe, ale nie oferuje opcji wyszukiwania kanałów z obu źródeł jednocześnie. Użytkownicy sugerują, że można przełączać się między kanałami naziemnymi a satelitarnymi za pomocą menu lub przycisków na pilocie. Wspomniano również o zewnętrznym dekoderze Combo jako alternatywie. Inni użytkownicy potwierdzają, że telewizor zapisuje układ kanałów z obu źródeł osobno, co ułatwia ich późniejsze przeglądanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA