logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K51AC - problem z instalacją Windows, działa tylko Linux

lukasz53302 15 Maj 2013 18:21 2790 6
REKLAMA
  • #1 12310628
    lukasz53302
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Posiadam laptopa Asus K51AC.
    Laptop odpala za każdym razem, czyta każdego windowsa i cała reszta działa.
    Chciałem zrobić od nowa system bo się sypnął.
    Najpierw instalowałem sevena, długo się ładował aż w końcu wywaliło błąd: Inicjowanie procesu logowania interakcyjnego nie powiodło się. Zobacz dziennik zdarzeń aby uzyskać szczegółowe dane.
    Potem chciałem zainstalować windowsa xp i wywala blue screena po załadowaniu plików na samym początku.
    Na końcu próbowałem windowsa 8, system długo się ładuje i zostaje na czarnym tle po logo windosa (bootowaniu).
    Z ciekawości próbowałem odpalić linuxa i normalnie odpalił.
    Laptop jest mi bardzo potrzebny. Prosił bym o pomoc. Dla osoby która pomoże podaruję punkty.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12310667
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Przywróć oryginalny system z płytek recovery które zrobiłeś po zakupie laptopa bo klawisz recowery już nie zadziała po instalacji innego systemu.
  • REKLAMA
  • #3 12310954
    lukasz53302
    Poziom 10  
    W tym właśnie problem, nie posiadam już tej płytki.
    Da się może ściągnąć z internetu i wypalić ? Będzie to tak działać ?
  • REKLAMA
  • #4 12311004
    linuks
    Spec od komputerów
    To grzebiesz w partycjach nie mając recovery ani żadnego nośnika z oryginalnym systemem ? Partycja recovery jest jeszcze na dysku czy ją usunąłeś ? Jeżeli jest i nie jest uszkodzona to można próbować ręcznie przywrócić oryginalny system.
    Zapoznaj się z tym wątkiem
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2414142-30.html
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 12311445
    lukasz53302
    Poziom 10  
    Kupiłem laptopa bez dysku... Włożyłem mój. Poprzedni właściciel o ile mi wiadomo miał też taki sam problem. Nie jest to wina dysku i systemu. Pewnie coś mechanicznego. Nie jestem jakimś tam laikiem. Sam naprawiam sprzęt ale z tym nie mogę sobie poradzić, a kupiłem go sobie z zamiarem zrobienia na własny użytek.
    Możliwe że takie objawy daję uszkodzony mostek ?
  • #6 12311473
    linuks
    Spec od komputerów
    Pisałeś że linuks się zainstalował to nie wygląda na sprzęt

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada laptopa Asus K51AC, który ma problemy z instalacją systemów Windows, podczas gdy Linux działa poprawnie. Po próbie instalacji Windows 7, 8 i XP, użytkownik napotykał błędy, w tym "Inicjowanie procesu logowania interakcyjnego nie powiodło się" oraz blue screen. Użytkownik nie ma oryginalnych płyt recovery, co komplikuje sytuację. Inni uczestnicy dyskusji sugerują przywrócenie systemu z partycji recovery, jeśli jest dostępna, oraz aktualizację BIOS-u jako potencjalne rozwiązania problemu. Użytkownik podejrzewa, że problem może być mechaniczny, związany z uszkodzeniem mostka.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA