logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6300 - biały ekran po zalaniu, czy wymiana wyświetlacza jest konieczna?

Miyaabi 16 Maj 2013 14:30 2145 7
REKLAMA
  • #1 12313298
    Miyaabi
    Poziom 9  
    Witam, mam problem z nokią 6300, mam cały biały wyświetlacz gdy ją włączam, ale mogę z niej dzwonić. Dostało mi się do niej parę kropel wody 3 dni temu, ale nie dużo. Mogę zrobić coś sama z tym telefonem, by ekran działał? Jeśli nie, ile mniej więcej kosztowałaby naprawa i najprawdopodobniej ekran jest do wymiany?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12313408
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Witam, rozbierz i sprawdź czy gniazdo nie jest brudne/skorodowane.
    Jak nie pomoże do wymiany jedna lub klika rzeczy: LCD, gniazdo, filtr wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 12313413
    Miyaabi
    Poziom 9  
    Dzięki, sprawdzę, ale chodzi o to gniazdo do ładowania? :)
  • REKLAMA
  • #4 12313416
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Miyaabi napisał:
    Dzięki, sprawdzę, ale chodzi o to gniazdo do ładowania?

Umiesz logicznie myśleć? Co ma wspólnego gniazdo ładowania w tym przypadku z białym wyświetlaczem?
  • #5 12314125
    Miyaabi
    Poziom 9  
    Nie wiem co to gniazdo ;] Dlatego nie wiem, co mam tam wyczyścić.
  • REKLAMA
  • #6 12314405
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Miyaabi napisał:
    Nie wiem co to gniazdo

Więc proponuje udanie się z tym do serwisu gdyż jak sama zaczniesz naprawiać to ewentualny stan nokii raczej się pogorszy.
  • Pomocny post
    #7 12314528
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 12314828
    Miyaabi
    Poziom 9  
    Dzięki, a ile około wynosi wymiana lcd, gniazda lub filtru wyświetlacza w tej nokii ? ;)
    O to proszę pytać w serwisie - na forum nie zajmujemy się wycenami. Temat wyczerpany - zamykam. jever 23

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z telefonem Nokia 6300, który po zalaniu wykazuje biały ekran, mimo że można z niego dzwonić. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie gniazda wyświetlacza pod kątem zanieczyszczeń lub korozji. W przypadku braku poprawy, zaleca się wymianę komponentów, takich jak LCD, gniazdo lub filtr wyświetlacza. Użytkownik pyta o koszty naprawy, jednak odpowiedzi wskazują, że wyceny należy uzyskać w serwisie, a nie na forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA