logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie widzi partycji D, ale jest widoczna w zarządzaniu dyskami

KrzysztofJerzyn 29 Maj 2013 10:58 2019 4
REKLAMA
  • #1 12358156
    KrzysztofJerzyn
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Dzisiaj chciałem sformatować stary komputer tym sposobem.
    http://www.techit.pl/Artykuly/Instalacja-systemu-Windows-z-pendrivea-szybko-i-wygodnie,3908.html

Tak więc włożyłem pendrive wpisałem to diskpart i wyświetlił mi się dysk 0 niestety nie skapnąłem się że nie wykryło pendrive a ten dysk 0 to mój dysk twardy więc wpisałem select disk 0 a potem clean, wyskoczyło że nie da się usunąć czy coś takiego i teraz mam problem ponieważ komputer nie widzi partycji D a partycję C gdzie jest windows widzi. Dodam że gdy wchodzę w w zarządzanie komputerem następnie zarządzanie dyskami partycja D jest widoczna i wszystko tam z nią ok.

Czy da się naprawić ten problem?
  • REKLAMA
  • #2 12358208
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Spróbuj za pomocą np. Acronis odzyskać sformatowaną partycję. W razie czego wypróbuj aplikację GetDataBackNTFS.

Obie te aplikacje są komercyjne, nie są darmowe.

Jeżeli dane są nieistotne - po prostu utwórz ponownie dysk logiczny i sformatuj go dla pożądanego systemu plików.
  • REKLAMA
  • #3 12358222
    KrzysztofJerzyn
    Poziom 11  
    A czy przywracanie systemu mogło by pomóc bo partycja jest niby wykrywana w zarządzaniu dyskami.
  • REKLAMA
  • #4 12358227
    GallusAnonimus
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    Nie, to na pewno nie pomoże, a wręcz przeciwnie - może zaszkodzić.
  • #5 12358300
    KrzysztofJerzyn
    Poziom 11  
    Zainstalowałem tego acronis włączyłem i gdy wyszukuje usunięte partycje jest napisane że nie znaleziono usuniętych partycji. A gdy wchodzę w niego aby pokazało partycję obie są widoczne. Program widzi tą partycję zarządzanie dyskami też ją widzi lecz nie widać jej gdy wejdę w komputer, tak samo jak kliknę w jakiś skrót z tej partycji to wyświetla się "Dysk lub połączenie sieciowe do którego odnosi się skrót jest niedostępne..."

Macie jakieś inne pomysły?

Dodano po 5 [godziny] 54 [minuty]:

Rozwiązałem problem a było to banalnie proste wystarczyło nadać niewidocznej partycji literę i tyle.
REKLAMA