logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bramki logiczne - Bramki logicczne z tablicy prawdy

stachu2500 01 Cze 2013 09:46 3813 4
REKLAMA
  • #1 12368622
    stachu2500
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, stworzyłem cztery zadania techniczne wraz z tablicami prawdy, niewiem jak zrobic bramki logiczne czy ktos moze pomóc

Bramki logiczne - Bramki logicczne z tablicy prawdy Bramki logiczne - Bramki logicczne z tablicy prawdy Bramki logiczne - Bramki logicczne z tablicy prawdy Bramki logiczne - Bramki logicczne z tablicy prawdy
  • REKLAMA
  • #2 12369890
    plcsystem
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Zrobić bramki logiczne????? WTF

Jeśli chcesz narysować schemat, to musisz posłużyć się tablicami Karnough. Zminimalizować funkcję logiczne, i narysować z użyciem NAND/NOR.
  • REKLAMA
  • #3 12375604
    sgt_ding
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    Witam,
    wg mnie w zadaniu należało zidentyfikować bramki lub zrealizować wybrane funkcje logiczne za pomocą podstawowych bramek logicznych lub uniwersalnych (jeśli tak można nazwać bramki NAND/NOR :P ).
    Ja wykryłem bramkę NOR, 3we AND'a i 3we OR'a, ale dla Twojego dobra nie zdradzę które to :P
  • REKLAMA
  • #4 12397561
    pawelradomsko
    Specjalista Automatyk
    Ocena: 109
    Witam!
    Jeżeli chcesz naprawdę zrobić bramki logiczne to możesz w prymitywny, ale dobry do nauki sposób tak jak w epoce kiedy nie było TTL, PLC i procesorów użyć zwykłych przekaźników odpowiednio łącząc styki.
    Pozdrawiam.
REKLAMA