logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw muzyczny do 500zł ? (Dla domu i mniejszych imprez)

omgwtf92 01 Cze 2013 22:48 3987 11
REKLAMA
  • #1 12371553
    omgwtf92
    Poziom 2  
    Witam, jestem nowy na tym forum więc jak źle trafiłem w dział to przepraszam ;)

Szukam sprzętu muzycznego do 500zł (interesuje mnie wzmacniacz oraz głośniki w tej cenie), dla domu i mniejszych imprez. Polecicie jakiś ciekawy zestaw lub być może ktoś z forumowiczów ma taki zestaw na sprzedaż? Oczywiście sprawmy ;)
  • REKLAMA
  • #2 12371561
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    omgwtf92 napisał:
    dla domu i mniejszych imprez
    Albo dom, albo imprezy. Chyba że kupisz zestaw estradowy, pogodzisz się ze słabą jakością brzmienia i będziesz ich używał w domu. Domowe zestawy nie nadają się do nagłaśniania imprez.
  • #3 12371572
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 12371580
    omgwtf92
    Poziom 2  
    chodziło mi o domówki ;)
  • #5 12371601
    telecaster1951
    omgwtf92 napisał:

chodziło mi o domówki :wink:
    Mi też. Uwierz, na takich imprezach sprzęt jest mocno katowany. Cała noc grania na granicy swoich możliwości (tak z 70% położenia potencjometru) wykończy sprzęt domowy.
  • REKLAMA
  • #6 12371637
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 12372429
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 12373317
    telecaster1951
    karoljasiu1997 napisał:

Nie będzie aż tak zle, ja sam zaczynałem od takiego sprzętu i grałem nim na dyskotekach w szkole i nigdy nic nie spaliłem
    Sądząc po nicku masz 16 lat. Jakie możesz mieć doświadczenie w nagłaśnianiu imprez? Nagłośnienie urodzin, czy imprezy w szkole to żadne doświadczenie. Ja też swego czasu nagłaśniałem imprezy w szkole i wiem jak to się robi. Byle grało i był bas, zamiast normalnych głośników wysokotonowych wstawione piezo, bo driver się spalił a Pan Dzidek stwierdził że tak będzie najlepiej, stary chiński powermikser, czasem się cudem Eltron 100 uchowa. A domówki? Ty odejdziesz od stołu, miksera, czy w Twoim przypadku wzmacniacza, do toalety i znajduje się podpity koleżka, który w szkole robił dyskotekę na Altusach i podkręca bas z -2 na 10 bo mu mało, podkręca głośność na 90% i głośniki robią za grzałkę.
    Zestaw Alton + ws442 był dobry jakieś 20 lat temu. Poza tym, jak możesz cokolwiek polecać, bez znajomości metrażu i rodzaju słuchanej muzyki?
    Jeśli Kolega już się zdecyduje czy chce sprzęt do domu czy na imprezy, to niech poda jakiej muzyki słucha i jaki jest metraż pomieszczenia w którym zestaw ma grać.
  • #10 12373858
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 12374273
    telecaster1951
    Czemu porównujesz Altony do sprzętu estradowego. To są zestawy domowe i gwarantuję Ci, że jestem w stanie skompletować za 500zł sprzęt domowy który będzie kilkukrotnie lepszy od tego który zaproponowałeś. Na allegro są obecnie świetne Arcusy TM35, które jakością dźwięku zmiotą Altony.
    Na imprezy za 500zł to można kupić co najwyżej zestaw Eltrona.
  • #12 12374805
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje zestawu muzycznego do 500zł, odpowiedniego do użytku domowego oraz na mniejsze imprezy. Forumowicze zwracają uwagę na różnice między sprzętem domowym a estradowym, podkreślając, że sprzęt domowy nie nadaje się do intensywnego użytkowania na imprezach. Proponowane rozwiązania obejmują kolumny Unitra Tonsil Alton 70 oraz wzmacniacz Diora WS 442, jednak zaznaczają, że zestaw ten może nie zapewnić wystarczającego basu. Inni użytkownicy sugerują, że w tej cenie można znaleźć lepsze opcje, takie jak Arcusy TM35, które oferują lepszą jakość dźwięku. Dyskusja koncentruje się na potrzebach użytkownika, rodzaju muzyki oraz metrażu pomieszczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA