logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 7250i - przygasające podświetlenie klawiatury w silikonowym etui

rolls 02 Mar 2005 11:02 1151 8
REKLAMA
  • #1 1279102
    rolls
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam!!!
    Mam nokie 7250i od 4 miesięcy, nigdy wczesniej nie miałem z nia problemów az do dzisiaj:

Mianowicie kiedy wchodze do menu przygasa polna czesc podwsietlenia klawiatury klawisze: 7-8-9-*-0-#.
    Przygasa ale zaraz się swiecki ok!!!!!
    Dodamze telefon uzywam w silikonie, kiedy silikon sciagne jest wtedy ok!!!! ale to chyba nie ma nic do rzeczy???????
    Czym to moze byc, na gwarancje nawet nie ide reklamowac bo pewnie powiedza ze ja go zepsułem, tak powiedzieli mojemu znajomemu w serwisie NOKI w Nowym Saczu!!!!!!!

Proszę piszcie;)
    Pozdrawiam >>>JACEK<<<
  • REKLAMA
  • #2 1279194
    NOKTEL
    Poziom 27  
    Ocena: 6
    musialbys rozkrecic i zobaczyc plytke pod klawiatura
    pozdrawiam noktel
  • REKLAMA
  • #3 1279202
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 1280524
    rolls
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    no mozliwe ze drobnostka, bo to nie zawsze sie dzieje, lecz wybrac sie do serwisu, to na telefon bede czekał ok tydzień, TAK, TAK tydzień, a telefon mi jest potrzebny do życia;))
    zastanawiam sie juz nawet czy tego nie zostawic tak jak jest? Bo jezeli bym go sprzedawał to bez pokrowca wszystko jest idealnie, nic nie miga? A czemu tak? to nie mam pojęcia, moze uciska gdzie klawisze tem kondon?
  • REKLAMA
  • #5 1282142
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 1282612
    zbyl
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    jest taki problem z tymi telefonami, po oddaniu na gwarancję wymieniają najczęściej oprogramowanie i rzekomo ma to pomagać, ale z doświadczeń mojego brata wiem, że wcale nie pomaga. tu jest problem albo nie do końca dobrze stykających łączówek od płytki klawiatury, albo samej płytki klawiatury, która może mieć pęknieta ścieżkę, lub zimny lut na którejś diodzie
  • REKLAMA
  • #7 1283054
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 1283067
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 94
    Dokręć środkowe śruby i wszystko będzie ok!(chyba że telefon zalany).
  • Pomocny post
    #9 1285408
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 7250i, który po czterech miesiącach użytkowania zaczął wykazywać problem z podświetleniem klawiatury – przygasają klawisze 7, 8, 9, *, 0, # podczas wchodzenia do menu, jednak po chwili podświetlenie wraca do normy. Problem pojawia się tylko przy użyciu silikonowego etui, które może powodować ucisk na klawiaturę. Wskazano, że etui może być przyczyną problemu, gdyż po jego zdjęciu podświetlenie działa prawidłowo. Możliwe przyczyny techniczne to nieprawidłowe styki łączówek pod klawiaturą, pęknięta ścieżka na płytce klawiatury lub zimny lut przy diodzie. Zalecane jest sprawdzenie i dokręcenie śrubek pod klawiaturą oraz ewentualna wizyta w serwisie, gdzie może być konieczna wymiana oprogramowania lub naprawa sprzętowa. Serwis powinien zapewnić telefon zastępczy na czas naprawy. Dodatkowo zasugerowano, że wilgoć lub niskie temperatury mogą wpływać na działanie podświetlenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA