logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strony WWW nie ładują się na Windows 7 mimo działającego internetu

scidrov 03 Cze 2013 21:28 1896 9
REKLAMA
  • #1 12378898
    scidrov
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    mam taki problem gdyz za kazdym razem jak jestem na komputerze po pewnym czasie mimo ze mam internet ( bo gram w gre np) strony www sie w zadnej przegladarce nie ładuja. Mam modem, uzywam Chrome (mimo ze wtedy w kazdej przegladarce przestaje działac), win7, dostawca multimedia polska s.a.
  • REKLAMA
  • #2 12378915
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2677
    Dopisz ręcznie DNS-y do karty i sprawdź co się będzie działo.
    scidrov napisał:
    Mam modem,

Urządzenie od dostawcy?
  • REKLAMA
  • #3 12379624
    scidrov
    Poziom 12  
    tak

Dodano po 1 [minuty]:

jak probowałem dopisywac dns do karty nie wiem czy to dobrze nawet robiłem (wchodziłem tam w panel i karty siecone połaczenie ethener, własciwosci IPv4 i dałem dns zalecane od tego benchname) poczym musialem je usunac i znów ustawic zeby automatycznie wyszukiwało bo strony nie działały
  • #4 12379632
    jimasek
    Spróbuj googlowe 8.8.8.8 i 8.8.4.4
  • #6 12379651
    jimasek
    Tak dobrze wpisujesz. Widać jakąś poprawę?
  • REKLAMA
  • #7 12379654
    scidrov
    Poziom 12  
    i teraz juz tak nie bedzie sie działo? jeszcze raz przypomne po pewnym czasie gdy siedze na komputerze strony www sie tylko ładuja...ładuja... nigdy nie doladuja az zresetuje komputer

Dodano po 50 [sekundy]:

ostanti raz jak wpisałem dns od benchname cos atana.pl cos takiego gdy zresetowąłem komputer w ogóle ze stronami ani gier z serwerami nie łaczyło
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 12379658
    jimasek
    Trzeba to sprawdzić na dystansie czasowym.
  • #9 12379671
    scidrov
    Poziom 12  
    w kazdym badz razie znowu nie działao z DNs google

Nie można znaleźć serwera boards.4chan.org, ponieważ nie powiodło się wyszukiwanie DNS. DNS to usługa sieciowa służąca do translacji nazw witryn na adresy internetowe. Ten błąd jest najczęściej powodowany przez brak połączenia internetowego lub niepoprawną konfigurację sieci. Może być również spowodowany brakiem odpowiedzi serwera DNS lub działaniem zapory sieciowej, która uniemożliwia aplikacji Google Chrome dostęp do sieci.
    to pisłao

musialem dac znowu na auto wyszukiwanie
  • #10 12381513
    scidrov
    Poziom 12  
    i co teraz dalej strony przestaja sie ładowac

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem stron WWW na systemie Windows 7, mimo aktywnego połączenia internetowego. Po pewnym czasie korzystania z komputera, przeglądarki (w tym Chrome) przestają ładować strony. Użytkownik korzysta z modemu od dostawcy Multimedia Polska S.A. W odpowiedziach sugerowane jest ręczne ustawienie serwerów DNS, w tym DNS Google (8.8.8.8 i 8.8.4.4), jednak użytkownik napotyka trudności w ich poprawnym wprowadzeniu. Problemy z ładowaniem stron mogą być spowodowane nieprawidłową konfiguracją sieci, brakiem odpowiedzi serwera DNS lub działaniem zapory sieciowej. Użytkownik informuje, że po ustawieniu DNS Google problem nadal występuje, a strony przestają się ładować, co wymaga ponownego uruchomienia komputera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA