logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trudny wybór - Sony Xperia J/ HTC s8 / Samsung Galaksy S Advance

Martin153 04 Cze 2013 18:07 2022 5
REKLAMA
  • #1 12381788
    Martin153
    Poziom 2  
    Siema !

Mam pewien problem, mianowicie przymierzam się do zmiany telefonu na nowy i zastanawia mnie jaki będzie najlepszym wyborem.
    Pod uwagę biorę :
    - Sony Xperia J
    - Samsung S Advance
    Oraz HTC Windows Phone s8

Powiedzcie mi który z tych telefonów będzie najlepszym wyborem ? Podkreślam jestem bardzo wymagający od telefonu, obecnie korzystam z Xperii x8, totalnie pozmienianej, rom, kernel itp. Od telefony wymagam płynności i niezawodności. Często z telefon używam do słuchania muzyki, internetu, nawigacji samochodowej, czasem zagram w coś dla zabicia czasu czekając np w kolejce itp. Który z tych telefonów spełni moje oczekiwania ? Podpowiedź Cie mi bo juz sam nie wiem.. Na początku miałem zajawke na Xperie J, potem Samsung.. a teraz HTC i nie moge sie zdecydować.. Ewentualnie możecie mi polecić coś lepszego do 700 zł.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam Rafał.
  • REKLAMA
  • #2 12382679
    luki56
    Poziom 39  
    Ocena: 44
    Xperia J to lagofon więc nie spełnia oczekiwań, HTC 8S jest najlepiej wykonane oraz ma najlepsze podzespoły, za to nie ma nawigacji, musiałbys ją zakupic. Samsung jest taki nijaki. Również na WP8(jak 8S) możesz zakupić Nokie Lumię 620 lub Lumię 720 i one posiadają już wbudowaną seryjnie nawigację offline, bardzo dobrze działająca.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12382750
    luki56
    Poziom 39  
    Nie chodziło mi o tego, nie napisałem że jest na WP8. HTC 8S ma lepszy układ graficzny i procesor. Najlepiej będzie jak poszukasz Lumii 720 ;)
  • REKLAMA
  • #5 12382821
    Martin153
    Poziom 2  
    A przepraszam.. źle zajarzyłem na początku.. A tak szczerze powiedziawszy boje sie troche przechodzić na WP8.. co sądzisz o tym systemie ? Cięzko bd sie przerzucić z Androida ?
  • #6 12382868
    luki56
    Poziom 39  
    Nie, to wrecz bajka, na nic nie trzeba czekać, ogólnie świetny. Korzystam z WP8 od 3 miesięcy(HTC 8S), nie miałem jeszcze ani jednej zwiechy, nawet na ulamek sekundy, system przy każdym przejsciu ma animację, a rozwiązanie z kafelkami jest bardzo praktyczne, nic nie trzeba szukać, wszystkie aplikacje których czesto używamy możemy przypiąć do pulpitu. Istnieje jedna wada ktora w mniejszym stopniu dotyczy Nokie, a mianowicie folder inne, ktory sam zjada pamięc, jednak wystarczy raz na jakiś czas usunac historię przeglądarki i zresetowac telefon, na Nokiach jest aplikacja kontrola pamięci ktora pozwala na czyszczenie folderu inne. Reasumując Android pod względem stabilności, szybkości to dno przy WP8. Tak samo z aktualizacjami systemu, dzień po premierze aktualizacji już wszystkie telefony ją mają.
REKLAMA