Witam.
Przed kilkoma laty kupiłem dla domowników 4 używane monitory NEC MultiSync LCD 2010.
Jeden z monitorów ma "pionową pręgę" to znaczy ciemniejszy obszar.
Zjawisko to jest w pewnym stopniu widoczne na załączonym zdjęciu po środku prawej części monitora.
Jako że nie jestem wymagającym użytkownikiem nauczyłem się z tym żyć.
Gorzej sytuacja wygląda w monitorach mojego syna i żony.
Pionowy "obszar" (w tej samej części monitora) mruga z dużą częstotliwością.
Na jednym z monitorów co jakiś czas usterka zanika (nawet na kilka dni).
Mieszkam w Londynie i nie mam namiarów do profesjonalnego serwisu, (poza tym to stary sprzęt i nie przedstawia dużej wartości).
Proszę o opinie na temat uszkodzenia.
Usatysfakcjonowałoby mnie nawet "zaciemnienie" tych obszarów czyli doprowadzenie do stanu opisanego na wstępie postu.
Będę wdzięczny za udostępnienie kontaktu do osób zajmujących się profesjonalnie elektroniką w Londynie (w tej i innych sprawach).
Pozdrawiam -Mirek.
Przed kilkoma laty kupiłem dla domowników 4 używane monitory NEC MultiSync LCD 2010.
Jeden z monitorów ma "pionową pręgę" to znaczy ciemniejszy obszar.
Zjawisko to jest w pewnym stopniu widoczne na załączonym zdjęciu po środku prawej części monitora.
Jako że nie jestem wymagającym użytkownikiem nauczyłem się z tym żyć.
Gorzej sytuacja wygląda w monitorach mojego syna i żony.
Pionowy "obszar" (w tej samej części monitora) mruga z dużą częstotliwością.
Na jednym z monitorów co jakiś czas usterka zanika (nawet na kilka dni).
Mieszkam w Londynie i nie mam namiarów do profesjonalnego serwisu, (poza tym to stary sprzęt i nie przedstawia dużej wartości).
Proszę o opinie na temat uszkodzenia.
Usatysfakcjonowałoby mnie nawet "zaciemnienie" tych obszarów czyli doprowadzenie do stanu opisanego na wstępie postu.
Będę wdzięczny za udostępnienie kontaktu do osób zajmujących się profesjonalnie elektroniką w Londynie (w tej i innych sprawach).
Pozdrawiam -Mirek.