witam,
jestem tu nowy.
prosze o pomoc w rozwiazaniu nastepujacego problemu z magnetowidem Panasonic NV-FJ612. chodzi o slabej jakosci obraz z tunera magnetowidu - zaklucenia i sniezenie. sygnal wizyjny podany jest z zewnetrznej anteny dachowej.
jestem w tej kwestii kompletnie zielony, wiec nie wiem, czy tuner w magnetowidzie jest zbyt czuly czy sygnal z anteny jest dla niego zbyt slaby.
z drugiego gniazda antenowego (ten sam sygnal) korzysta telewizor Thomson i obraz jest ok. jest jeszcze z powodzeniem podlaczony tuner radiowy.
na moja obecna wiedze, to wydaje mi sie, ze wchodza dwie mozliwosci:
- dostrojenie tunera TV w serwisie (nie wiem, czy wyrazam sie poprawnie),
- zamontowanie wzmacniacza sygnalu antenowego.
pomozcie mi zidentyfikowac przyczyne problemu.
pozdrawiam
jestem tu nowy.
prosze o pomoc w rozwiazaniu nastepujacego problemu z magnetowidem Panasonic NV-FJ612. chodzi o slabej jakosci obraz z tunera magnetowidu - zaklucenia i sniezenie. sygnal wizyjny podany jest z zewnetrznej anteny dachowej.
jestem w tej kwestii kompletnie zielony, wiec nie wiem, czy tuner w magnetowidzie jest zbyt czuly czy sygnal z anteny jest dla niego zbyt slaby.
z drugiego gniazda antenowego (ten sam sygnal) korzysta telewizor Thomson i obraz jest ok. jest jeszcze z powodzeniem podlaczony tuner radiowy.
na moja obecna wiedze, to wydaje mi sie, ze wchodza dwie mozliwosci:
- dostrojenie tunera TV w serwisie (nie wiem, czy wyrazam sie poprawnie),
- zamontowanie wzmacniacza sygnalu antenowego.
pomozcie mi zidentyfikowac przyczyne problemu.
pozdrawiam