Witam, posiadam Asusa EEE 1001HA i niedawno zamontowałem dysk SSD. Po wymianie dysku komputer działa jak by miał z 8 GB ramu, ale któregoś dnia po uruchomieniu pojawił się komunikat A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to reset, więc zresetowałem. Kolejny komunikat to Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot Device and press a key. Po kilkudziesięciu resetach te komunikaty pojawiały się losowo. W biosie dysk jest widziany dla pierwszego komunikatu, lecz dla drugiego nie. Po odczekaniu 2 godzin komputer działa i pracuje prawidłowo do tej pory. Co może być przyczyną, zmieniałem już dysk na zwykły i na zwykłym jest dobrze. (No chyba że akurat było dobrze jak jest w tej chwili). Któregoś razu zdarzyło się, że podczas ładowania Windowsa (Win XP) pasek ładowania chodził sobie w nieskończoność, a system się nie włączył.
Dysk obstawiam że jest dobrzy, padałem HDTune i nie ma bad sektorów, a health jest 100% prawidłowy. Czy to może był płyta główna ? Jak to można stwierdzić ?
Dysk obstawiam że jest dobrzy, padałem HDTune i nie ma bad sektorów, a health jest 100% prawidłowy. Czy to może był płyta główna ? Jak to można stwierdzić ?