logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Otake VR-C5: Kaseta cofa się po wysunięciu. Co sprawdzić?

trawqu 03 Mar 2005 20:43 1158 5
REKLAMA
  • #1 1283618
    trawqu
    Poziom 14  
    Ocena: 37
    Witam wszystkich.Mam problem z windą poniważ po wcisinięci eject wszystko gra do momętu wyjazdu kasety.Wyjeżdża do połowy windy lub3/4 i mechanizm bierze ją z powrotem.Ustawinia mechanizmu wyglądają ok,przwłącznik funkcji wyczyszczony.Proszę o porady?
  • REKLAMA
  • #2 1284482
    S.A.
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Przeskoczyła Ci dźwignia przełączania przesówki w kieszeni. Dokładnie na spodzie mechanizmu pod kołem zębatym głównym. Trzeba jak dobrze pamiętam czop dźwigni umieścić w skrajnym kanale koła zębatego.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1284698
    trawqu
    Poziom 14  
    Dzięki za informacje.Dzisiaj będę próbował, dan znać.
  • REKLAMA
  • #4 1286012
    trawqu
    Poziom 14  
    Dzwignia jest OK.To chyba coś z windą ,ale nie wiem co bo wszystko wygląda dobrze.

Dodano po 7 [minuty]:

Jak by ktoś miał rysunek złożeniwy mechanizmu to będę wdzięczny o przwsłanie na moją pocztę .zaxs(_at_)op.pl
  • REKLAMA
  • #5 1287260
    S.A.
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Przykro mi ,ale nie mam złożeniówki tego mechanizmu. Czy machanizm ręcznie pracuje poprawnie? Cały czas chodzi mi o to czy przesówka załączająca zasprzęglenie kieszeni (załączenie loadingmotor do kieszeni) przełącza we właściwy sposób.Napisałeś ,że jest OK a czy rozebrałś mechanizm i zobaczyłeś? Przeskok czopa w kanale będzie raptem z 4 mm.
  • #6 1287658
    trawqu
    Poziom 14  
    Otake zrobione.Dałem ciała z paskami.Prosta rzecz a ile kłopotów.Wielkie dzięki zapomoc.
REKLAMA