Witam .
Sprzedam bardzo mało używany ploter-frezarka-grawerka.
Maszyna przepracowała raptem około 5 godzin. Wykonana została w całości przeze mnie.
Materiał jakiego użyłem do jej budowy to aluminium.
Miała służyć jako pomoc w grawerowaniu prototypowych obwodów drukowanych jak również do frezowania obudów oraz innych prac czysto hobbystycznych.
Pole pracy maszyny to:
X - 620mm
Y - 405mm
Z - 120mm
Wykonanie:
Oś X:
- wałki fi20
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- dwie nakrętki do kasowania luzu z brązu i poliamidu
- silnik krokowy 1,9Nm/2,83A
- sprzęgło kłowe
- dwie krańcówki LIMIT-, LIMIT+
- łożyskowanie śruby - strona napędzająca: dwa łożyska skośne oporowe; podtrzymująca: łożysko kulkowe
Oś Y
- wałki fi16
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- sprzęgło kłowe
- dwie krańcówki LIMIT-,LIMIT+
- łożyskowanie śruby - strona napędzająca: dwa łożyska skośne oporowe; podtrzymująca: łożysko kulkowe
Oś Z
- wałki fi12
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- sprzęgło kłowe
- łożyskowanie śruby - strona napędzająca: łożysko skośne oporowe; podtrzymująca: łożysko skośne oporowe
Maszyna posiada również:
przycisk awaryjny STOP,gniazdo do podłączenia wrzeciona znajdujące się przy silniku osi Z(nie widoczne na zdjęciu),prowadniki przewodów,złącza przy silnikach krokowych ułatwiające ich demontaż,uchwyt wrzeciona fi20 (takiego używałem) z możliwością wymiany na inne.
Wszystkie elementy wykonane z aluminium są wykonane na wzór drapanego aluminium i zabezpieczone lakierem bezbarwnym.
Śruby wykorzystane do skręcenia maszyny są nierdzewne z poszerzonym łbem,zabezpieczone klejem LOCTITE przed odkręcaniem.
Stół jest wykonany z profili aluminiowych wykorzystywanych do budowy witryn ,reklam i ma możliwość montażu materiału jak na typowym stole T-owym.
Wszystkie przewody doprowadzające zasilanie do silników oraz krańcówek są ekranowane,zasilenie wrzeciona wykonane jest przewodem 3x1,5
Prowadniki kablowe w osiach X i Y.
Na maszynie można bez problemu obrabiać takie materiały jak:
drewno(każde), sklejka, mdf, płyta wiórowa, pleksi, laminat grawerski, gips, płytki PCB, miedz, mosiądz, aluminium oraz wiele innych dających się obrabiać za pomocą skrawania.
Może służyć do:
- frezowania
- grawerowania
- wiercenia
- rysowania
- wycinania
Sterownik wykonany został w oparciu o sterowniki M542(został dorobiony,poprzedni, jak pisałem uległ uszkodzeniu).
Płyta główna ma możliwość obsługi do 5 osi.
Posiada również komputer wraz ze skonfigurowanym programem do jej obsługi(LinuxCNC).
Możliwość spisania umowy kupna - sprzedaży
Preferowany odbiór osobisty,możliwość wysyłki kurierem.
Cena dla forumowiczów 5300zł z możliwością małej negocjacji.
Zainteresowanym odpowiem na pytania: gg10008275
Sprzedam bardzo mało używany ploter-frezarka-grawerka.
Maszyna przepracowała raptem około 5 godzin. Wykonana została w całości przeze mnie.
Materiał jakiego użyłem do jej budowy to aluminium.
Miała służyć jako pomoc w grawerowaniu prototypowych obwodów drukowanych jak również do frezowania obudów oraz innych prac czysto hobbystycznych.
Pole pracy maszyny to:
X - 620mm
Y - 405mm
Z - 120mm
Wykonanie:
Oś X:
- wałki fi20
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- sprzęgło kłowe
- dwie krańcówki LIMIT-, LIMIT+
Oś Y
- wałki fi16
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- sprzęgło kłowe
Oś Z
- wałki fi12
- łożyska liniowe
- śruba trapezowa 16x4
- sprzęgło kłowe
- łożyskowanie śruby - strona napędzająca: łożysko skośne oporowe; podtrzymująca: łożysko skośne oporowe
Maszyna posiada również:
przycisk awaryjny STOP,gniazdo do podłączenia wrzeciona znajdujące się przy silniku osi Z(nie widoczne na zdjęciu),prowadniki przewodów,złącza przy silnikach krokowych ułatwiające ich demontaż,uchwyt wrzeciona fi20 (takiego używałem) z możliwością wymiany na inne.
Wszystkie elementy wykonane z aluminium są wykonane na wzór drapanego aluminium i zabezpieczone lakierem bezbarwnym.
Śruby wykorzystane do skręcenia maszyny są nierdzewne z poszerzonym łbem,zabezpieczone klejem LOCTITE przed odkręcaniem.
Stół jest wykonany z profili aluminiowych wykorzystywanych do budowy witryn ,reklam i ma możliwość montażu materiału jak na typowym stole T-owym.
Wszystkie przewody doprowadzające zasilanie do silników oraz krańcówek są ekranowane,zasilenie wrzeciona wykonane jest przewodem 3x1,5
Prowadniki kablowe w osiach X i Y.
Na maszynie można bez problemu obrabiać takie materiały jak:
drewno(każde), sklejka, mdf, płyta wiórowa, pleksi, laminat grawerski, gips, płytki PCB, miedz, mosiądz, aluminium oraz wiele innych dających się obrabiać za pomocą skrawania.
Może służyć do:
- frezowania
- grawerowania
- wiercenia
- rysowania
- wycinania
Sterownik wykonany został w oparciu o sterowniki M542(został dorobiony,poprzedni, jak pisałem uległ uszkodzeniu).
Płyta główna ma możliwość obsługi do 5 osi.
Posiada również komputer wraz ze skonfigurowanym programem do jej obsługi(LinuxCNC).
Możliwość spisania umowy kupna - sprzedaży
Preferowany odbiór osobisty,możliwość wysyłki kurierem.
Cena dla forumowiczów 5300zł z możliwością małej negocjacji.
Zainteresowanym odpowiem na pytania: gg10008275