logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeksportować schemat z Protel 99SE do pliku JPG lub innego formatu graficznego?

Jethro 04 Mar 2005 00:40 1311 4
REKLAMA
  • #1 1284418
    Jethro
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam. Czy da się wyeksportować plik ze schematem do postaci pliku jpg lub innego graficznego? Nie widzę opcji eksportu do znanych graficznych plików tylko do programów typu CAD. Coś podobnego kiedyś robiłem dla pliku pcb ale teraz potrzebuję dla schematu. Print screen nie wchodzi w rachubę bo nie daje dobrych rezultatów. Czy ktoś potrafiłby pomóc? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1290367
    Jethro
    Poziom 17  
    Dzięki. Bardzo mi to pomogło. W końcu się udało z idealną wręcz jakością. Dla ścisłości powiem że użyłem programu PDF Creator , wyłączyłem drukarke i niby "wydrukowałem" od razu do jpga. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 1319421
    shg
    Poziom 35  
    Ocena: 135
    Ja tak w kwestii formalnej.
    błeeeee! tylko nie JPEG.
    JPEG służy do zapisu zdjęć (i tylko zdjęć), nie grafiki wektorowej, tudzież kilkukolorowej!!!
    Proponuję eksperyment - ten sam schemat skompresować JPEGiem, GIFem (albo PNG), w dwóch ostatnich przypadkach rozmiar pliku będzie o wiele mniejszy (nawet 10 razy), a i jakość lepsza.
  • #5 1322200
    Jethro
    Poziom 17  
    Wiem że jpg nie jest do tego, ale chodziło mi o to żeby móc otworzyć plik na innym komputerze na którym nie ma protela. Wielkość i tak nie grała roli, bo wrzuciłem na płytkę, ale zapewne jest tak jak mówisz, że pewnie zajmie mniej, chociaż ja nie testowałem, bo raczej obracam się w tym jpgu.
REKLAMA