logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router TP-LINK TL-WR740N - Nie działa połączenie po wi-fi

El Diablo 20 Cze 2013 10:09 5952 6
REKLAMA
  • #1 12436640
    El Diablo
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Witam, od paru dni mam problem z tym routerem po wi-fi. Czasem coś tam łączy na laptopie ale bardzo długo. Chciałem przetestować połączenie ale nawet nie pinguje. TV i tablet też się nie łączą chociaż wykrywa sieć. Mam stacjonarny komputer połączony kablem i działa normalnie (win xp na laptopie w7 dostawca UPC). Router resetowany nie jednokrotnie w opcjach nie grzebane, jak ustawione było 2 lata temu to chodził do tej pory bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 12436858
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Niech kolega spróbuje zmienić kanał WiFi. Resetowany do ustawień fabrycznych i ponownie konfigurowany? Czy tylko miękki reset ?
  • REKLAMA
  • #3 12439684
    El Diablo
    Poziom 20  
    Tylko miękki reset...czy chodzi o ten kanał ?

Router TP-LINK TL-WR740N - Nie działa połączenie po wi-fi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 12440454
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 144
    Zaktualizuj firmware w routerze . Skonfiguruj router wg.Link
  • #6 13252704
    pentel
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Witam,
    mam podobny problem. Gdy podłączam komputery bądź telefon pod router, to po jakimś czasie zrywane jest połączenie z routerem i nie można się ponownie połączyć. Mam najnowsze firmware i również problem występuje. Jakieś sugestie? Połączenie jest możliwe po resecie routera.
  • #7 13737783
    El Diablo
    Poziom 20  
    Aktualizacja pomogła.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z routerem TP-LINK TL-WR740N, który ma trudności z połączeniem Wi-Fi. Połączenie z laptopem jest niestabilne, a inne urządzenia, takie jak telewizor i tablet, również nie mogą się połączyć, mimo że sieć jest wykrywana. Użytkownik próbował miękkiego resetu routera, ale nie przyniosło to efektów. Uczestnicy dyskusji sugerują wykonanie twardego resetu, zmianę kanału Wi-Fi, aktualizację firmware'u oraz użycie narzędzia "inSSIDer" do analizy sygnału. W innym przypadku, inny użytkownik zgłasza podobny problem, który został rozwiązany przez aktualizację oprogramowania routera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA