logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pentagram cerberus p6351 - błąd przy wgrywaniu oprogramowania

Artur350rd 21 Cze 2013 18:20 1536 3
REKLAMA
  • #1 12441984
    Artur350rd
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam
    Zmieniałem oprogramowanie w swoim routerze i ucegłiłem go. Tzn router łączy się z kompem ale jest ograniczona łączność lub jej brak i nie można się dostać do menu. Diody lan działają po podłączeniu kabla tak samo dsl. Przeglądałem podobne tematy, ale nie wszystko mi pasuje, a mianowicie plik z oprogramowaniem jest w formacie img. Router oparty jest na podzespołach M12L2561616A, rtl8306sd, rtl8672. Posiada piny do podłączenia kabla tzn jp1. Wifi oparte jest na rtl8192su i kolo układu znajduje się miejsce na piny tzn wjp1. Są miejsca na diodę led do usb i na gniazdo usb.
    Tak wiec zainteresowało mnie czy nie można by jakoś ulepszyć tego routera i ewentualnie dać jakieś lepsze anteny do wifi i dołożenia gniazda usb na pamięć.
    Ale priorytetem zostaje naprawa go później ewentualne ulepszenia.
    Proszę o wyjaśnienie mi jak mam mniej więcej zabrać się do wgrania właściwego firmware.
    Temat starałem się założyć w odpowiednim dziale, jeśli nie to proszę moderatora o przeniesienie do właściwego działu.
  • REKLAMA
  • #2 12442043
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    Trzeba by poszukać coś na temat flash-owania pamięci procesora dla tego modelu.
  • REKLAMA
  • #3 12442405
    bienek234
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne.
  • #4 12488875
    Artur350rd
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Przywracanie do ustawień fabrycznych nic nie dało, próbowałem wcześniej. Tzn co muszę mieć żeby flashować ten procesor? Wiem że kabel od noki albo z lpt. Ostatnio mam kiepski dostęp do neta, także prosiłbym o linki do tego co będzie mi potrzebne.
REKLAMA