logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem - głośniki i słuchawki grają jednocześnie.../mikrofon nie gra

kari88 21 Cze 2013 22:16 2571 1
REKLAMA
  • #1 12442844
    kari88
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Problem tak jak w temacie, reinstalowałam sterowniki audio płyty głównej i po tym znikły mi słuchawki z "dzwięk" z zakładki "urzadzenia do odtwarzania"... W dzień jade na głośnikach a w nocy na słuchawkach. Zawsze wieczorem wchodziłam w tą zakładkję wyłączałam głośniki i włączałam słuchawki żeby niekomu nie przeszkadzać. (dodam że obydwa sprzęty są podłączone do pc na raz, głośniki z tyłu a słuchawki z przodu). Teraz żeby to zrobić muszę odsunąć całego kompa przedrzeć się przez kable i wyjąć kabel od głośników... proszę pomocy! pół dia się z tym mordowałam... i nic.

Zaczeło się od mikrofonu, po przestawieniu pc (nowy mebel) przestał działać mikrofon który był podłączony do tylnego panelku. Po podłączeniu z przodu było ok. Niestety kabel wiszący z przodu był narażony na działanie kotów więc postanowiłam go podłączyć do tyłu. kombinowałam we wszystkich znanuch mi ustawieniach i nic. Przełączałam przód/tył/przód/tył aż w końcu i przód przestał działać... Wtedy przeczytałam gdzieś w necie żeby przeinstalować sterowniki... I tu powstał problem z głośnikiami. Najpierw mocno brzęczały ale po ustawieniu suwaczka na 0 przy FrontMic we właściwościach: Głośników przestało buczeć...

system: 7 64bit
    Nazwa płyty głównej ASRock P67 Pro3
    ID płyty głównej 63-0100-000001-00101111-102510-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 05/02/11 19:01:31 VER: 04.06.04

Bardzo proszę o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 12442935
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 251
    Odinstaluj sterowniki od karty dźwiękowej. Wyczyść następnie Ccleanerem. Zresetuj komputer i zainstaluj nowo pobrane sterowniki ze strony producenta płyty głównej (Asrocka), lub producenta mikroukładu (realtek). Układ dźwiękowy ma oznaczenie ALC892. Pozdrawiam;)
REKLAMA