logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór odtwarzacza Blu-Ray do 300zł z obsługą napisów i WiFi

sobol_14 25 Cze 2013 22:33 3090 13
REKLAMA
  • #1 12456606
    sobol_14
    Poziom 2  
    Co do wymagań...
    Zależy mi, aby nie było problemu z napisami do filmów oraz aby były wyraźne na ekranie telewizora
    Odtwarzanie wielu formatów video i super gdyby miał wbudowany WiFi

(większość filmów bedzie odtwarzane z pamięci USB albo z dysku zewnętrznego Seagate 1TB)

Mam na oku:
    LG BP125
    LG BP220
    LG BP325

ewnetualnie zastanawiałem się nad wersją tylko DVD ze względu na odtwarzanie formatu RMVB ale różne opinie chodzą o tym modelu...

MANTA DVD070 EMPEROR

Urządzenie będzie podłaczone przez kabel HDMI do TV LCD LG 32LF2510
    CO MI DORADZICIE ??
  • REKLAMA
  • #2 12456733
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 12457202
    sobol_14
    Poziom 2  
    Najlepiej HD Ready i Wifi :)

CZEKAM NA WYPOWIEDZI INNYCH :))
  • #4 12457661
    Jerrys
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam
    Też stałem przed podobnym wyborem tylko jeszcze poza LG brałem pod uwagę jakiś tańszy model Panasonica bez 3D. I prawie go wziąłem ale po rozmowie ze znajomym serwisantem zmieniłem zdanie :D
    Bez wnikania w szczegóły że składaki z częściami różnych firm itp itd. przekonał mnie argument o udziałach Panasonic Sony w firmach zajmujących się dystrybucją materiału na nośnikach, czyli blokady blokady blokady ( nie da się obejrzeć nic poza oryginalnymi płytkami), natomiast LG łyka wszystko i wiem co piszę bo używam LG BP220 już 6 miesięcy
  • REKLAMA
  • #5 12457963
    sobol_14
    Poziom 2  
    A jak z napisami do filmów ??
  • #6 12458028
    Jerrys
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    ...nigdy nie miałem problemów czy w filmach z nośników flash czy wypalanych na płytkach dvd. Czyta src i txt, mogę stwierdzić, że dotychczas czytał wszystko co mu wrzuciłem.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 12460925
    d-t-x
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    Ja też polecam BP220. Nie mam z nim absolutnie żadnych problemów. Co prawda, nie czyta rmvb - ale kto jeszcze ogląda filmy w tym formacie?
    Nie polecam żadnej Manty itp. - teść ma i ogląda filmy na komputerze, bo nie może strawić tego odtwarzacza.
  • #8 14316111
    marco2255
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Witam!

Minęło troszkę czasu, technika idzie do przodu, potrzebuje dobry odtwarzacz Blu-Ray do 300zł, jakie funkcje powinien posiadać taki odtwarzacz jestem nowicjuszem w tej dziedzinie, chciałbym żeby odtwarzał nagrywane płyty, napisy, divix, oczywiście DVD, fajnie by było jakby posiadał USB, a najważniejsze to cyfrowe lub analogowe wyjście audio bo głównie zależy mi na oglądaniu koncertów na zewnętrznym sprzęcie audio. W domu posiadam router Wi-fi z możliwością podpięcia LAN wiec fajnie by było to wykorzystać podłączając odtwarzacz do internetu. Cenie sobie firmę Sony i myślałem coś o asortymencie tej firmy, może znacie jakieś korzystne modele tej firmy a jak nie to chętnie wysłucham innych propozycji, za wszystkie porady bardzo dziękuje :)
  • #9 14317752
    d-t-x
    Poziom 21  
    Ocena: 59
    Te wymagania spełni właściwie każdy, nowy odtwarzacz. Szukaj czegoś z Samsunga (bezproblemowe odtwarzanie wszystkich plików i - co ważne - przyjemne dla oka napisy w filmach).
  • #11 14350534
    marco2255
    Poziom 12  
    Zdecydowałem się na Sony BDP-4200 tylko, mam jedną wątpliwość, czym się różni model BDP-4200B od BDP-4200?
  • #13 14350557
    marco2255
    Poziom 12  
    Widze że kolega w temacie, odtwarzacz dobrze sobie radzi z plikami mp4, jpg? i nagrywanymi płytami Blu-ray?
  • #14 14350562
    RMS.pl

Poziom 26  
    Ocena: 45
    Nagrywanych płyt Blu-ray nie sprawdzałem, ale pliki video bardzo dobrze, także z napisami. Zero przycięć, problemów. Obraz lepszy niż z komputera - bardziej kontrastowy, lepsza głębia, nasycenie, rozdzielczość. Zdecydowanie lepiej także upscaluje gorszą jakość do Full HD.
    Konto firmowe:
    RMS.pl - Hi-Fi Kino Domowe Akcesoria
    Hetmańska 33B, Białystok, 15-727 | Strona WWW: sklep.rms.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru odtwarzacza Blu-Ray do 300 zł, z naciskiem na obsługę napisów i wbudowane WiFi. Wskazują na modele LG BP125, BP220 i BP325 jako dobre opcje, z pozytywnymi opiniami na temat BP220, który nie ma problemów z odtwarzaniem napisów i różnych formatów. Użytkownicy ostrzegają przed odtwarzaczami MANTA, które nie spełniają oczekiwań. Pojawiają się również sugestie dotyczące modeli Sony, takich jak BDP-4200, które są cenione za niezawodność i wszechstronność. Wskazano na znaczenie odtwarzania plików z USB oraz nagrywanych płyt.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA