logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UNI-T UTP3701 vs KORAD - który zasilacz wybrać dla stabilnej pracy?

SantyagoPL 26 Cze 2013 10:13 3993 3
  • #1 12457478
    SantyagoPL
    Poziom 2  
    Witam szanownych kolegów i koleżanki.

Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu zasilacza. Sporo wycztyałem postów na temat zasilaczy KORAD, jednak nie doszukałem się informacji i opinii na temat zasilaczy UNI-T UTP3701 lub UTP3702.

Generalnie problem mam jeden, czy taki UNI-T będzie lepszym rozwiązaniem niż KORAD? Głównie zależy mi na w miarę stabilnej pracy i bezawaryjności.
  • #2 12467694
    Hyni3k
    Poziom 15  
    Ocena: 23
    Jeśli chodzi o KORAD'a to obejżyj to:
    http://www.youtube.com/watch?v=Fya-4mjV4N4
    Jakiś czas temu sam szukałem zasialcza i odradzam Zhaoxin'y (to jest sprzęt w którym dzieje się magia). Mam do czynienia z Zhaoxinami 1502D(kosztują jakość kolo 120pln) i powiem szczerze - koszmar. W ogule zasilacze bez możliwości załączenia/odłączenia wyjścia podczas noramlnej pracy to nieporozumienie. Sam kupiłem, używam i polecam:
    http://www.conrad.pl/Zasilacz-laboratoryjny-l...=conrad&pi=513812&ci=SHOP_AREA_247323_2110330
  • #3 12656242
    krzys-iek
    Poziom 20  
    Ocena: 82
    Nie ma chyba co straszyć Koradem, producent jakis za tym stoi (nie anonimowy produkt). Wpisz na youtube korad i masz kilka filmów. Korad zrobil nowa wersje plytki, sa testy na YT (szukac: korad ka3005p albo podobnie). Za to komus padl wylacznik :) Nie wiem tylko jak odróżnić stare od nowych bez rozbierania obudowy a będę zamawiać pewnie zdalnie wiec jeszcze trudniej - chyba ze sprzedawca kumaty i pomoze.
  • #4 12671662
    raul320
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Ja może ponowie pytanie szanownego kolegi, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z UNI-T UTP370x? Szczególnie cenne będą opinie i doświadczenia na temat:
    - jakości wyjścia (czy CV≤1mVrms, CC≤1mArms to nie ściema? przestrzelenia załączaniu?)
    - głośności wiatraków
    - praca CC/CV? (czy zasilacz nie robi numerów z odcinaniem wyjścia przy przeciążeniu??)
    - czy ktoś uwolnił z zasilacza "magiczny dymek"??

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje,
    Pozdrawiam :)
REKLAMA