logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

magnetofon szpulowy Mak-s [szukam kilku informacji]

elmag77 05 Mar 2005 13:18 1323 1
REKLAMA
  • #1 1288338
    elmag77
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    W/w model doszedł do mojej kolekcji. ogolnie jest sprawny (nagrywa i odtwarza) ale interesuja mnie nastepujace kwestie obsługowe:
    1. Do czego słuzy przycisk z mikrostykiem (powoduje przemieszczenie sie wskazowki miernika wysterowania na pozycje zielona) Co ma na celu ta funkcja?
    2. opis przełacznika pod potencjometrami barwy (wiem ze w pozycji prawej odtwarza bez koniecznosci wcisniecia czerwonego klawisza na listwie osłaniajacej tasme)
    3 do czego słuzy gnazdo podpisane "sygnalizacja" (din 5 szpilek)
    I kwestie serwisowe:
    1. Wogole nie dziala elektromagnes ktory steruje dzwignią ktora z kolei ma odsuwac tasme od jednej z glowic. jakie zadanie ma ta czynnosc mechanizmu i jaka funkcja ją uruchamia? (elektromagnes jest sprawny)
    2. No przydal by sie kompletny schemat ideowy bo zalaczony jako przekladka izolacyjna denka to tylko schemat montazowy plyty glownej i zasilacza. Albo jesli ktos wie to jakie jest U sterowania elektromagnesami oraz przekaznikami umieszczonymi w magnetofonie (jest ich 7, prod. siemens)
    3. Chce usunac tez delikatny przydzwiek szczotek silnika napedzajacego talerzyk odbierajacy - szmer po wlaczeniu klawisza odczyt.
  • REKLAMA
  • #2 9057870
    studioBD61
    Poziom 11  
    Witaj! Odpowiem Ci tylko na pytanie nr 1: na mierniku wysterowania ukazuje się albo poziom prądu podkładu albo napięcie "phantom" (zasilanie mikrofonów pojemnościowych). Schematu niestety nie posiadam... Pozdrawiam, Adam.
REKLAMA