logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządzenia typu Smart TV Box do odtwarzania transmisji online poprzez XBMC

GAP12 06 Lip 2013 23:23 1962 3
REKLAMA
  • #1 12494580
    GAP12
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam!
    Mam w planie zakup jakiegoś urządzenia multimedialnego, które głównie będzie służyć do oglądania weeb.tv poprzez XBMC. Planuję zakupić to urządzenie: http://allegro.pl/mx5-dual-core-smart-tv-box-xbmc-amlogic-8726-m3-i3370812597.html
    I mam pytanie, czy na tym urządzenie będę mógł spokojnie oglądać poprzez xbmc telewizję z weeb.tv w HD bez żadnych komplikacji? Proszę także o podanie innych tego typu urządzeń do 300zł.
  • REKLAMA
  • #2 12498378
    adikbo
    Poziom 26  
    Ocena: 37
    Najprostsze i najtańsze rozwiązanie to kupno Raspberry PI rev. B. Do tego karta SD z nagranym RaspBMC i po problemie. Koszt urządzenia z obudową to niecałe 200PLN.
  • REKLAMA
  • #3 12501571
    gregor_1980
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    Proponuję dołożyć po radiatorze na procesor i sterownik usb/ethernet bo się grzeją trochę i malina może pracować niestabilnie. Ja właśnie wczoraj zainstalowałem Raspbmc i stwierdzam iż spisuje się to dobrze, filmy w jakości full HD to nie problem, mam tylko problemy ze stabilnością, i nie wiem czemu czasami mi się wyłącza, może przyczyną jest przegrzewanie procka, może kiepski zasilacz, jeszcze nie wiem.
  • #4 16022535
    Pigulasty
    Poziom 10  
    Ocena: 23
    Witam serdecznie. Czy urządzenia typu smart tv box np. TV BOX MXQ PRO S905x umożliwia oglądanie filmów/seriali z takich stron jak kinoman itp? Jeśli tak to odbywa się poprzez jakąś preinstalowaną wtyczkę, czy wchodzę poprzez przeglądarkę google chrome? Z góry dziękuję za odpowiedź.
REKLAMA