logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw komputerowy do gier za 3000zł - gdzie najlepiej kupić?

milek1997cod4 11 Lip 2013 09:28 2082 9
REKLAMA
  • #1 12509108
    milek1997cod4
    Poziom 8  
    Witam!

Okazało się że blaszak za 2000 zł nie wyciągnie mi gier na wysokich detalach za 3-4 lata tak więc zwiększam stawkę do 3000zł.

I czy opłaca się składać zestaw na komputroniku czy może polecacie inną stronę ?
  • REKLAMA
  • #2 12509162
    Kojot321
    Poziom 13  
    milek1997cod4 napisał:
    I czy opłaca się składać zestaw na komputroniku czy może polecacie inną stronę

Wg. mnie komputronik ma świetną obsługę klienta i duży wybór części ale ceny są za wysokie.
    Polecam: Morele.net oraz Agito

Moja propozycja:
    http://www.morele.net/inventory/info/WmpYnc/
  • #3 12509194
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Nie opłaca się tam kupować. Lepiej tu i takie części za 3060zł
    Zestaw komputerowy do gier za 3000zł - gdzie najlepiej kupić?
  • REKLAMA
  • #4 12510967
    milek1997cod4
    Poziom 8  
    A wentylatory do procka itp oddzielnie trzeba kupić ?
  • #5 12511765
    Kojot321
    Poziom 13  
    Generalnie chłodzenie procesora jest dołączane. Niektóre jednak tego nie mają ale wtedy w opisie jest o tym informacja. Oba podane wyżej procesory mają chłodzenie. Chłodzenie od intela daje radę dopóki nie zaczniesz podkręcać procka. Jeśli nie myślisz o OC to nie musisz kupować wydajniejszych. :wink:
    Reszta, czyli kable, wentylatory obudowy nie są potrzebne- wszystko jest w pudłach. Chyba że nie nasz boxowego Windowsa, wtedy wypadało by dokupić :)
  • REKLAMA
  • #6 12512039
    milek1997cod4
    Poziom 8  
    Wariato poważnie myślę na zakupie zestawu jaki podałeś myślisz że nie będzie jakichś poważnych awarii ? Ponieważ nadal nie jestem pewien składaków bo kumple mają i mieli problemy np. kiepskie chłodzenie, zasilacz nie daje rady.

I proszę o wypowiedzenie się innych forumowiczów na temat tego zestawu.

Sorry ale chce być pewny mojego zakupu i nie chcę się denerwować ;/
  • REKLAMA
  • #7 12512100
    Kojot321
    Poziom 13  
    milek1997cod4 napisał:
    nadal nie jestem pewien składaków

Dobry gotowy zestaw w jakimkolwiek sklepie to prawdziwy cud. Sprzedawcy korzystają z niewiedzy/ lenistwa klientów i wsadzają dwa ładnie prezentujące się elementy a o reszcie nie wspominają (np. podają dysk "1TB" i żadnych innych informacji o nim). Lepiej obejrzeć kilka filmów na youtube o składaniu komputerów, popytać na forach niż przepłacać za coś co zalega na magazynach. Samodzielne składanie nie jest takie trudne jak może się to wydawać.
    W zestawie Wariato wszystkie składniki to markowe produkty. Zasilacz podoła zadaniu. Wszystko pasuje do siebie, z temperaturami też nie powinno być problemów.
    milek1997cod4 napisał:
    Sorry ale chce być pewny mojego zakupu i nie chcę się denerwować ;/

"Kto pyta nie błądzi" :lol:
  • #8 12512151
    gregre5
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Osobiście zmieniłbym tylko procesor na Xeon 1230v2 i płytę główną na Asus P8B75-V - cena wyjdzie bardzo podobna, oszczędniej na prądzie i lepiej wydajnościowo...
  • #9 12512496
    hubi8pl
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Ten zestaw który wymienił kolega wariato do 3000zł jest jak najbardziej w porządku :) Co do składanego komputera to też mam składany niedawno zakupiony jest to:
    -Płyta Główna-MSI B75A-G43-
    -Procesor-Intel Pentium G2020-230
    -4Gbram ddr3
    -Zasilacz-corsair 450w
    SPC Brutus 410-Obudowa
    -Karta Graficzna-SAPPHIRE Radeon HD 7770
    -LiteON
    Bardzo cieszę się tym zestawem ponieważ najnowsze gry mi chodzą ładnie i wgl a zapłaciłem za niego 1500 zł :)
  • #10 12512884
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    milek1997cod4 napisał:
    Wariato poważnie myślę na zakupie zestawu jaki podałeś myślisz że nie będzie jakichś poważnych awarii ? Ponieważ nadal nie jestem pewien składaków bo kumple mają i mieli problemy np. kiepskie chłodzenie, zasilacz nie daje rady.

Nic nie będzie się działo. Jak "kumple" kupili gotowe składaki albo ktoś im w sklepie wcisnął części które im nie schodziły to i mają problemy.
    Tu jest wszystko dobrej jakości. Jak chcesz żeby ci to np złożyli do kupy to dodajesz do koszyka usługę Montaż zestawu komputerowego za 1zł i już.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zestawu komputerowego do gier w budżecie 3000 zł, zastanawiając się nad zakupem w sklepie Komputronik. Forumowicze sugerują, że Komputronik ma wysokie ceny, polecając alternatywy takie jak Morele.net i Agito. Wiele osób podkreśla, że samodzielne składanie komputera jest korzystniejsze, ponieważ pozwala na lepszy dobór komponentów. Wskazano, że procesory Intel często mają dołączone chłodzenie, a zasilacze i inne akcesoria są zazwyczaj wystarczające. Użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami z zestawami, podkreślając, że jakość komponentów jest kluczowa dla uniknięcia problemów. Proponowane zmiany w zestawach obejmują procesor Xeon 1230v2 oraz płytę główną Asus P8B75-V.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA