logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać polski język i zdjąć simlocka w Siemens C35i?

cheff 06 Mar 2005 14:24 941 7
REKLAMA
  • #1 1291638
    cheff
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    witam, korzystam z flashera dejane dct3 wiec mam jako takie obycie z fleshowaniem telefonow (przynajmniej noki dct3)..

kolega przyniosl mi siemensa c35i z angielskim menu i simlockiem, posiada rownierz zwykly kabel na com (taki z allegro za 10zl) i mam pytanie czy takim kabelkiem mozna cos zdzialac tj. czy da rade nim wgrac polski jezyk i sciagnac smoka, jak tak to jakim programem ?
  • REKLAMA
  • #2 1291654
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Co do kabelka to simLocka dasz rade ściągnąć a co do wgrania PL to nie jestem pewnien. A co do programu to polecam Ferie jest to
    program do ściągania sim-locków z siemensa, zmiany softu i jeszcze kilku inncych rzeczy. Naprawde dobry i prosty w obsłudze.
  • REKLAMA
  • #3 1291680
    dyzio86
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Tym kabelkiem zrobisz napewno wszystko ja mam chyba taki sam bo nie widzialem twojego i zrobiBem nim wszystko tzn. sciagnolem sim-loca wgralem nowego softa. A jak to zrobic znajdziesz tutaj
    http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles

Pozdro
  • #4 1291694
    tomikgsm
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    lub tutaj:
    www.karizmo.toya.net.pl
  • REKLAMA
  • #5 1291895
    cheff
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    no ok tak przegladam te opisy... i w jednym jest napisane ze trzeba przerobic kabel tj. dolutowac do kabla zewnetrzne zasilanie, a w innym nic o tym nie pisza. Jak to jest, trzeba przerabiac kabel czy na zwyklym poleci ?
  • #6 1291959
    Techar
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Ciężko odpowiedzieć na twoje pytanie bo nikt z forum prucz Ciebie nie widział tego przewodu co posiadasz.
  • REKLAMA
  • #8 1292246
    utg
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Nic nie trzeba, zreszta sam mozesz sprawdzic...

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości wgrania polskiego języka oraz zdjęcia simlocka w telefonie Siemens C35i przy użyciu taniego kabla na port COM zakupionego na Allegro. Użytkownicy potwierdzają, że za pomocą takiego kabla można ściągnąć simlocka oraz wgrać nowy soft, jednak co do wgrania polskiego języka nie ma pełnej pewności. Zalecanym programem do tych operacji jest Ferie, który umożliwia zdejmowanie simlocka, zmianę oprogramowania i inne funkcje serwisowe dla telefonów Siemens. Pojawiły się wątpliwości dotyczące konieczności przeróbki kabla, np. dolutowania zewnętrznego zasilania, jednak ostatecznie stwierdzono, że zwykły kabel COM powinien wystarczyć. Wskazano również źródła z instrukcjami i programami, takie jak serwisy siemensiak.pl oraz karizmo.toya.net.pl.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA