logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz/amplituner do Tonsil Premium Front.

LoLeK347 13 Lip 2013 15:17 2868 12
REKLAMA
  • #1 12517057
    LoLeK347
    Poziom 9  
    Witam, potrzebuję porady, ponieważ w temacie nagłośnienia jestem zielony. Zamierzam kupić sobie kolumny Tonsil Premium Front i potrzebuję jakiegoś fajnego, w miarę taniego wzmacniacza/amplitunera, oraz kabli żeby to wszystko podłączyć. Jest w stanie mi ktos pomoc ?
  • REKLAMA
  • #2 12517463
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Zestaw ma być używany tylko do muzyki czy jeszcze filmy itp. i w jakim przedziale cenowym?
  • REKLAMA
  • #3 12523517
    LoLeK347
    Poziom 9  
    Tylko muzyka 'Hardstyle' i raczej chodzi mi o nowy zestaw.
  • #4 12532334
    snoby2
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Ile na wzmacniacz jest pieniędzy.
  • #5 12536408
    qlimax2013
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    OOO Jak hardstyle to jestem znawca. Do tych tonsil'i dobry będzie Denon AVR-1312B
    ale on troszkę kosztuje tak 1100 ale za to piękne doznania słuchowe gwarantowane.

Moderowany przez Pablo1964:

3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

• REKLAMA
  • #6 12539734
    petrus
    Poziom 24  
    Ocena: 32
    Amplituner kina domowego nie zapewni nawet w połowię jak to ująłeś - pięknych doznań odsłuchowych. W szczególności dotyczy to najgorszych modeli danego producenta.
    Nie rozumiem także dlaczego polecasz do odsłuchu muzyki amplituner wielokanałowy, niższym kosztem można kupić sprzęt stereo (wzmacniacz lub amplituner), w dodatku otrzymamy jakość dźwięku zdecydowanie lepszą.
  • #7 12541813
    LoLeK347
    Poziom 9  
    Na wzmacniacz/amplituner sczerze chcialbym jak najmniej przeznaczyc no ale mysle ze okolo 500 na kable i wzmacniacz/amplituner moglbym dac no chyba ze duza roznica i cos lepszego bylo by za nie wiele wieksza cene to tez wchodzi w gre :) I licze na jakies szczegolowe odpowiedzi bo jak juz pisalem w tym temacie jestem calkiem zielony ;/
  • #8 12541853
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 12541860
    LoLeK347
    Poziom 9  
    Pietreek no wlasnie nie znam sie na tym i dlatego prosze o jakies bardziej szczegolowe informacje/dokladne modele ktore beda pasowaly z tonsilami premium front.
  • #10 12559761
    LoLeK347
    Poziom 9  
    A co myślicie o wzmacniaczu Denon PMA-860 ? Pasowalby do tych kolumienek ? Wgl kolumny nadaja sie do słuchania muzyki hardstyle ?
  • #11 12559958
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    LoLeK347 napisał:
    A co myślicie o wzmacniaczu Denon PMA-860 ?
    Pasowałby, ale na allegro możesz obecnie dostać za 4 setki + wysyłka Denona PMA-920.
    LoLeK347 napisał:
    Wgl kolumny nadaja sie do słuchania muzyki hardstyle ?
    Ciężko powiedzieć. Musisz sam zdecydować. Dobrze by było, jakbyś miał możliwość odsłuchu.
  • #12 12565226
    LoLeK347
    Poziom 9  
    Czyli lepiej kupic Denon PMA-920 zamiast 860 ? No niestety nie mam mozliwosci odsłuchu tych kolumn ale powiem ze nie jestem wymagajacym sluchaczem ;) Do tej pory do czynienia mialem tylko z glośnikami 2.1 i nie narzekalem jakos strasznie wiec raczej wymagania sa dosc niskie ;)
  • #13 12571872
    Herethic
    Poziom 29  
    Ocena: 59
    LoLeK347 napisał:
    A co myślicie o wzmacniaczu Denon PMA-860 ?
    Może są lepsze, ale PMA 860 da sobie radę. I to całkiem nieźle - moim zdaniem. Nie zamuli.
    Bardzo lekko konturowe brzmienie. Dobra dynamika.
    LoLeK347 napisał:
    Pasowalby do tych kolumienek?
    Jak mawiał mój dziadek: "jeden woli córkę, inny teściową... :wink: Najlepiej, żebyś sam to ocenił.

Poza tym przecież wiesz, że sporo zależy od wielkości i akustyki pomieszczenia...
    Denon + Siesty - moim zdaniem - gra nieźle, a też lubię dość szybkie, choć inne gatunki muzyki (metal, hard-rock).

Słuchasz muzyki z podkreślonym basem, więc masz na szczęście odpowiedni metraż pokoju (pow. 20-25m2) .

Proponowałbym, żebyś zwrócił też uwagę na frontowe Paradigmy z serii 9-11....

Pojedź do jakiegoś "salonu audio", oceń, posłuchaj, przemyśl, może poszukaj
    używek z tej serii kolumn.. Nie wiem jak PMA 920, ale 860 jest dość łatwy do odsprzedaży.
    To bardzo dobre i niedrogie wzmacniacze.

Podobnie z Paradigmami...
    Te kolumny naprawdę nieźle sprawdzają sie w rocku i innych szybkich gatunkach muzyki,
    mając jednak - o czym należy pamiętać - nieco chłodne brzmienie.

Powodzenia !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wzmacniacza lub amplitunera do kolumn Tonsil Premium Front, głównie do słuchania muzyki hardstyle. W odpowiedziach zasugerowano kilka modeli, w tym Denon AVR-1312B oraz Denon PMA-860 i PMA-920. Podkreślono, że amplitunery wielokanałowe mogą nie zapewnić odpowiedniej jakości dźwięku w porównaniu do sprzętu stereo. Użytkownik planuje przeznaczyć około 500 zł na wzmacniacz i kable, a także zwrócono uwagę na znaczenie testowania sprzętu przed zakupem oraz na akustykę pomieszczenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA