logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta TV Leadtek WinFast 2000XP Expert - brak regulacji głośności pilotem

CyberTom 07 Mar 2005 18:37 1007 2
REKLAMA
  • #1 1295266
    CyberTom
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Mam problem z kartą TV firmy Leadtek - WinFast TV 2000XP Expert
    Mianowicie jakoś obrazu jest naprawdę spoko i chodzi o dźwięk. W poprzedniej karcie był przewód na zewnątrz kompa który łączył kartę TV z płytą główną (mam zintegrowana z dźwiękową)i nie było problemu, natomiast w tej karcie przewód który przesyła dźwięk jest wewnątrz kompa ( nie wiem jakie to połączenie ). Łączy kartę TV i płytę główną (w płycje głównej gniazdo to jest w tym miejscu gdzie wkładamy przewód dźwiękowy z CD Rom - takie 4 malutkie bolce :-) ). Mogę tylko regulować głośność za pomocą myszki w regulatorze a nie mogę robić tego pilotem choć na ekranie TV pokazuje mi że skala głośności się zmienia.
    Bardzo prosze o pomoc tych którzy mają w/w kartę TV oraz tych którzy się poprostu na tym znają.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1296198
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    hmm sprawdz w mikserze, czy jak regulujesz glosnosc pilotem - to zmienia sie wskaznik glosnosci cd-audio. Potem musisz skonfigurowac (setup jakis, edycja jakiegos pliku konfiguracyjnego) zeby soft od karty nie ruszal -linem lub aux (tym co domyslne) a cd-audio. Prawdopodobnie to jest problem.

Albo podlacz na plycie dzwiek ne do cd-audio tylko do innego gniazdka - (np aux) jak masz.
  • #3 1296245
    CyberTom
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Dzięki Platon za odpowiedź.
    Juz znalazłem rozwiązanie a w zasadzie znalazł je OlekRw innym temacie.
    Trzeba zmienić w ustawieniach AUDIO OUT z line in na Cd Player i działa jak ta lala.

Pozdrawiam
    Wszystko wyjaśnione temat zamykam . ( TJT )
REKLAMA