logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KDL-42w655a plus Tp-link - Brak internetu na TV

blagas 05 Sie 2013 11:58 2244 5
REKLAMA
  • #1 12596508
    blagas
    Poziom 10  
    Witam

Mam następujący problem z internetem na w/w TV, a mianowicie w domu są dwa te same routery Tp-Link WR740N jeden główny nazwa Dom-0 i drugi podłączony do pierwszego kablem Dom-1 i dalej do pierwszego jest na stałe po kablu podłączony PC oraz jest WiFi ustanowione z zabezpieczeniem WPA/WPA2-PSK - telefon Galaxy S2 oraz laptop Dell Precision M4400 jak i Asus EeePC 1000H łączą się przez WiFi bez najmniejszych problemów z drugim routerem w/w sprzęty łączą się również bez problemu, czy to po kablu czy przez WiFi, a TV ani podłączony kablem, ani przez WiFi nie łączy się i z Dom-0 i z Dom-1. TV połączył mi się prawidłowo tylko z routerem WiFi postawionym na Galaxy S2, a na routerach domowych pisze jak to w Sony połączenie lokalne OK, Połączeni z Internet zakończyło się niepowodzeniem.

Robiłem różne próby ze zmianą nazw, haseł, szyfrowania, otwierania sieci i nic:( Ręce opadają.

Czy istnieje możliwość, że ten TV po prostu nie współpracuje z tym routerem i czy kto ktokolwiek mógłby potwierdzić tę niezgodność?

Może uda mi się pożyczyć inny router do prób ale wolałbym to mieć na tym co mam w domu.

Za wszelkie rady z góry dziękuję.

Sony KDL-42w655a plus Tp-link - Brak internetu na TV
  • REKLAMA
  • #2 12596516
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Daj schemat.
  • REKLAMA
  • #3 12596703
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    SPrawdź czy jest net na TV jak Podłaczysz TV kablem do R1 lub R2.

Spróbuj też statyczny IP konfigurację w TV i kablem do R1 lub R2.
    Czy z kompa wpiętego do tego samego routera (ten sam lan co tv) możesz pingąć TV ?
  • REKLAMA
  • #4 12597200
    blagas
    Poziom 10  
    Pisałem wyżej TV ani po WiFi ani po kablu nie ma netu. Na routerze TV jest widziany oraz da się go bez najmniejszych problemów pingować, ale netu na TV brak.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 12597213
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    Spróbuj takiej konfiguracji - Link - DHCP Settings szczególnie uzupełnij.
  • #6 12597349
    blagas
    Poziom 10  
    Ok dzięki jimasek chodziło tylko i wyłącznie o server DNS przypisałem mu DNS tak jaki daje mi usługodawca i ruszyło eureka.

Pozdrawiam
    Błażej
REKLAMA